Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Bjelanović: Futacs se danas nije pojavio, provest ćemo disciplinske mjere!

Bjelanović: Futacs se danas nije pojavio, provest ćemo disciplinske mjere!

Očekujem od Ivanovskog da pokaže znanje, kvalitetu i energiju - kazao je Kopić

Novi Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović najprije je istaknuo da mu je čast biti na toj funkciji, a potom je rekao:

- Započeli smo s pripremama, u odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez nekih igrača, otišao je Carbonieri, također Letica u Club Brugge, a  u fazi smo rješavanja odlaska Kožulja. Doveli smo Ivanovskog, Mikulića, iskoristili opciju otkupa Gyurcsa, te potpisali sa šestoricom mladih igrača iz naše Akademije i dvojicom iz Dinama koji su talentirani i sigurno će nam biti od koristi. Zajedno s Delićem i Kovačevićem oni su temelj na kojemu možemo graditi velike stvari. Imamo i igrače kojima su istekli ugovori, Stipica i Grbić su potpisali za nove klubove, a također je ugovor istekao Bosančiću i Almeidi - rekao je Bjelanović.

O Tomislavu Duki je kazao:

- U fazi smo završnih dogovora, najkasnije kroz dan-dva bi trebao potpisati za nas.

Uslijedilo je pitanje hoće li on biti prvi vratar ili će se još nekoga dovoditi...

- Ostali smo bez tri vratara, došao je jedan. Može se zaključiti da nam je potreban još jedan ili dva vratara.

Na upit o želji za odlaskom Saida i Futacsa Bjelanović je odgovorio:

- Svak ima svoje ideje, oni su ugovorom vezani za Hajduk, tržište će reći svoje, oni su kapital Hajduka.

Skrenuta mu je pozornost da je Hajduk objavio kako se Futacs nije pojavio na početku priprema...

- Marko se danas nije pojavio, iako se trebao pojaviti već sinoć. Klub mu to nije odobrio, mi mu to ne možemo opravdati, provest ćemo disciplinske mjere sukladno klupskom pravilniku.

Kopić se pojavio s puštenom bradom...

- U ovom trenutku se ovako dobro osjećam, nema to veze s narednom sezonom - kazao je trener 'bijelih'.

Zatim je nastavio:

- Prijelazni rok je tek počeo. Imamo targetirane neke igrače, radimo sve da sezonu dočekamo optimalno spremni. Očekivanja Hajduka su uvijek visoka, u prošloj sezoni smo bili blizu osvajanju trofeja, napravit ćemo sve što je u našoj moći da budemo pravi i konkurentni, te da u Europi od starta budemo na visokoj razini, bez obzira što je put teži nego do sada.

O Ivanovskom je Kopić rekao:

- Mirko je igrač koji je u Slaven Belupu zabio u prvoj i drugoj sezoni dvoznamenkasti broj golova. U situaciji u kojoj nemamo definiran status ostalih napadača, očekujem da pokaže znanje kvalitetu i energiju. Sigurno je za njega Hajduk velika stepenica, sve druge opcije je stavio po strani, on je prvi igrač s kojim se Saša dogovorio, očekujem od njega da opravda naše povjerenje.

Bjelanović je upitan je li im otegotna okolnost što još nije imenovan novi predsjednik...

- Bilo bi svima lakše da je tu predsjednik, ali struka radi svoj posao najbolje što može. Predsjednik je kad dođe dobrodošao, a do tada ćemo mi raditi svoj posao najbolje što znamo.

Upitan je zatim je li prodaja Letice bila dobar posao:

- Bila je to najbolja poslovna odluka koju je Hajduk mogao napraviti. Karlu smo ponudili jako dobar ugovor, među najboljima u Hajduku. Letica i zastupnici su nam dali do znanja da ni pod koju cijenu ne žele ostati u Hajduku i ta je odluka bila najopravdanija.

Potom je sportski direktor upitan za komentar medijskih spominjanja libanonskog reprezentativca iz Stromsgodseta Jradia, te Todorovića iz Slobode...

- U vezi Hajduka izlazi puno točnih i netočnih stvari i novinarskih nagađanja. Poznajem ih obojicu, ali nema ništa konkretno u tome. Obojica su igrači pod ugovorom i ne bih smio to komentirati.

Zatim je Kopić dodao da niti jedan ugovor s mladim igračima nije potpisan 'pro forma', te istaknuo kako je Šego na pravom putu afirmacije, a Kovačević je dobio određenu minutažu.

- Naglašavam i kvalitetnu komunikaciju s trenerom B-ekipe, gdje radimo po istom programu, što će im olakšati adaptaciju na prvu momčad.

Bjelanović je zatim upitan da pojasni suradnju sa slovenskim klubom Krško...

- Hajduk surađuje s dosta klubova i to je suradnja koja bi se odnosila prije svega na Akademiju. Ako bi se i desila kakva posudba, to nije naodmet.

Upitan je i o tome koliko smije trošiti, pri čemu su spomenuti ugovori Radoševića i Caktaša... Upitan je i o lijevim bekovima.

- Normalno da smo upoznati s onim što je klupski budžet i u skladu s njim ćemo raditi što možemo. Naravno da nećemo biti megalomani nego ćemo raditi ciljana i umjerena dovođenja. Što se lijevih bekova tiče, trener će s početka priprema donijeti odluku, sigurno je da ćemo se na toj poziciji morati malo rasteretiti.

- Memolla je dobio tjedan dana više odmora zbog reprezentativnih obaveza, a Said i Hamza su radi blagdana dva dana više sa svojim obiteljima - nadopunio ga je Kopić.

Na kraju je Kopić poručio navijačima:

- Napravit ćemo sve da budemo onakvi kakvima nas očekuju, hrabri, pravi i da igramo nogomet na najvišoj razini u odnosu na naše trenutačne kapacitete. Za Europu čekamo ždrijeb, a napravit ćemo sve da dođemo do trofeja što se tiče prvenstva i Kupa.

Vaša reakcija na temu