Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikola Brboleža DALMATINSKO FINALE: 'Žuti' nametnuli Zadranima pritisak, Višnjik ni večeras neće biti pun?

DALMATINSKO FINALE: 'Žuti' nametnuli Zadranima pritisak, Višnjik ni večeras neće biti pun?

Utakmica se igra u 20 sati

Košarkaši Zadra i Splita večeras od 20 sati igrat će drugu finalnu utakmicu prvenstva Hrvatske u Višnjiku. 'Žuti' su pobjedom u petak rezultatom 85:78 stigli do vodstva 1:0.

Momčad Slavena Rimca priredila je iznenađenje na početku finalne serije, oduzela Zadranima prednost domaćeg terena i puno opuštenije može večeras ući u drugi dvoboj. Splićani stižu ohrabreni u Višnjik, za sada 'žuti' igraju savršen playoff, iz 'dvokraka' su prošli Dubrovnik i Cibonu, uzeli 'break' u prvoj utakmici finala i puni samopouzdanja čekaju nastavak serije.

Za razliku od prošle sezone, sada je Zadar u situaciji gdje se mora izvlačiti iz nezahvalne situacije. Tome se sigurno nisu nadali, iza njih je sjajna sezona, u međusobnim dvobojima su dominirali protiv Splićana, a sada ih moraju 'ukrotiti'. Agresivni i iz tranzicije neumoljivi igrači Slavena Rimca lomili su domaćine njihovim stilom igre, Zadranima su pokazali zube i sada nam ne preostaje ništa drugo vidjeti kakav odgovor je pripremio Jusup i njegova vojska.

Nema sumnje kako će svaka minuta koju Splićani uspiju provesti u egalu s domaćinima, tjerati Zadrane i njihove navijače na dodatnu nervozu. Božić, Ramljak, Žganec i društvo ostali su dužni u petak, međutim ni Split nije ispucao sve svoje adute. Svakako će morati popraviti postotak šuta za tri poena, očekuje se više i od Funderburka i Ljubičića kada uđu s klupe...

Prodaja karata ne ide onako kako su se nadali domaćini. Prvu utakmicu finala u Višnjiku je gledalo oko pet i pol tisuća navijača, dvorana nije bila puna kao u nekim ranijim važnim susretima Zadra ove sezone. Prema dostupnim informacijama ulaznice za večerašnju utakmicu se prodaju sličnim ritmom pa je teško očekivati da će Krešin dom barem večeras biti pun...

Vaša reakcija na temu