Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Provjerite kako je bilo na panelu 'Erasmus prije Erasmusa'

FOTOGALERIJA: Provjerite kako je bilo na panelu 'Erasmus prije Erasmusa'

Moderirao je Nikola Koceić Bilan, a Marko Trogrlić je govorio o tome zašto su osnivači Hajduka studirali baš u Pragu

Danas je na Sveučilištu u Splitu u sklopu Hajdukovog dana, održana panel diskusija 'Erasmus prije Erasmusa'.

Uvodno su se okupljenima obratili rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, pa potom predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Bilić.

Panel će moderirati prof. dr. sc. Nikola Koceić Bilan, prorektor Sveučilišta u Splitu za nastavu, studente i poslovanje, koji je podsjetio na najslavnije trenutke Hajdukove povijesti, a potom je riječ dobio prof.dr.sc. Marko Trogrlić s FFST-a, koji je govorio o kontekstu osnivanja Hajduka te zašto su osnivači studirali baš u Pragu.

Potom je emitiran jako zanimljiv video, kojega je ekipa Hajduk Digitala snimila u Pragu, a iza toga je doc. dr. sc. Nikola Marangunić s PMF-a govorio o važnosti mobilnosti za pojedinca i društvo kojem pripada te o integrativnom i identifikacijskom fenomenu Hajduka koji među ljudima briše vjerske, političke razlike…

Iz Praga se s Tehničkog sveučilišta javila doc. dr. sc. Katerina Helisova. Na tom su Sveučilištu studirali osnivači Hajduka. Ona je povezana sa Dalmacijom i Splitom te je provela studijsku godinu na Splitskom sveučilištu i tečno govori hrvatski jezik.

Ivan Dropuljić, student Sveučilišta u Splitu, aktivno prati Hajduka na navijačkoj tribini i na gostovanjima, te je onako spontano ispričao koliko to utječe i na njegove fakultetske obaveze, a Ante Grčić, pedagog HNK Hajduk, je govorio o svojim iskustvima rada s mladim igračima koji dolaze u Hajdukovu akademiju, a stranci su.

Kako je bilo u Sveučilišnoj galeriji, provjerite u fotogaleriji...

Vaša reakcija na temu