Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Jusup: 'Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster'

FOTOGALERIJA Jusup: 'Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster'

'Mislim da smo mi ove dvije utakmice, ovu i s Partizanom, odigrali na našem maksimumu u ovom trenutku'

Košarkaši Zadra izgubili su u domaćoj utakmici u 6. kolu AdmiralBet lige od Crvene zvezde MeridianBet rezultatom 77:84 (31:14, 13:27, 16:22, 17:21). Iako je Zadar u prvoj četvrtini odigrao rijetko viđenih 10 minuta, ubacio 31 poen i ostvario vodstvo od 19 poena razlike, realnost u nastavku je bila drugačija te su kvalitetniji gosti unatoč bučnom navijanju oko 6.000 navijača u završnici uspjeli odnijeti bodove iz Zadra.

- Stvarno smo izuzetno kvalitetno otvorili utakmicu, bili smo raspoloženi, dobro smo šutirali, bili smo brzi, ali poremetili su nas malo ti faulovi Mihailovića i Gegića, dobili su po tri penala relativno brzo i čim smo ušli u nekakve rotacije ušli smo u probleme. Za igrati na ovoj razini trebamo imati malo širi roster na jednoj određenoj kvaliteti da bismo to mogli izdržati do kraja. Mislim da smo mi ove dvije utakmice, ovu i s Partizanom, odigrali na našem maksimumu u ovom trenutku, pogotovo jer nema ni Kalajžića koji ima virozu. Možda bi još jedan igrač danas, kad su nas digli visoko od koša, koji bi probijao dobro došao. Nama je svaka sljedeća utakmica jako važna i očekuje nas borba, to smo znali od samog početka - rekao je trener Zadra Danijel Jusup, pa dodao:

- Zahvaljujem publici koja nas je nosila na svim ovim utakmicama, bez njihove potpore puno nam je manja šansa da uspijemo.

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde, je kazao:

- Nismo počeli najbolje, nismo bili fokusirani i agresivni, nismo igrali obranu i dopustili smo Zadru da igra svoju igru. Bili smo iznenađeni i nismo bili spremni na prve minute. Nakon toga smo se sporo počeli vraćati, igrali smo bolju obranu. Bilo je dobro da smo u drugoj četvrtini dopustili Zadru samo 13 poena i da smo se vratili u utakmicu. Polako smo došli u vodstvo i u zadnjih 4-5 minuta donijeli dobre odluke u obrani i napadu i pobijedili. Nije bilo lagano pobijediti, moramo naučiti da krećemo u utakmice od početka s velikim htijenjem i budemo koncentrirani od početka. Želim sreću Zadru u nastavku natjecanja, mislim da imaju vrlo dobru momčad i vjerujem da će dobro nastaviti igrati.

Vaša reakcija na temu