Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka GATTUSO VIKAO NA TONIJA BILIĆA: 'Hoćemo li nas dvojica početi loše?'

GATTUSO VIKAO NA TONIJA BILIĆA: 'Hoćemo li nas dvojica početi loše?'

'Za uzvrat ćemo se spremati u Stobreču'

Gennaro Gattuso stigao je do pobjede u prvoj službenoj utakmici na klupi Hajduka. 'Bijeli' su u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige na Poljudu s 2:0 svladali HB Torshavn s Farskih otoka. Na pitanje Tonija Bilića da je rezultat bolji od igre, Gattuso je pobjesnio:

- Koje su negativne stvari koje ste zamijetili? Hoćemo li nas dvojica početi loše, zašto naglasiti tih 30 minuta. Igrali smo protiv ekipe koja ima 21 utakmicu u sezoni, u puno su boljem ritmu. Uspjeh je što smo ih uspjeli kontrolirati 65 minuta. To je dobar rezultat - rekao je Gattuso, a na pitanje o Sahitiju i Pukštasu odgovorio je:

- Bili su jako dobri. 

Ponavlja se situacija da se opet stalno igra na Livaju?

- Popravit ćemo i to.

Koje su dobre stvari ove pobjede, što vas veseli?

- Vidio sam dosta pozitivnih stvari. HB je momčad koja ima jasne karakteristike. Kada nismo bili dobri u presingu oni bi izlazili s loptom. Prvo poluvrijeme je moglo komodno biti 7:0 ili 8:0. Svidio mi se presing, povratak po izgubljenoj lopti. Rasti ćemo iz utakmice u utakmicu.

Ništa nije gotovo, zar ne?

- U nedjelju i ponedjeljak idemo u Stobreč trenirati dva dana kako bi se privikli na teren s umjetnom travom. HB je ovdje imao neprilike. Dočekalo ih je toplo vrijeme i normalna trava. Za nas će sigurno biti teže u uzvratu, ali moramo se dobro pripremiti.

Kako ste uspjeli od veznjaka Kalika napraviti krilo. To podsjeća na vaš Milan kada bi se takve stvari radile?

- To je sve zahvaljujući Kaliku. Taj momak ima volju, brzinu. Na pripremama je često igrao na poziciji od Pukštasa. Za svakog igrača tražimo idealnu poziciju. Najvažnija je volja. Emir Sahiti je griješio, ali najvažnije da se trudio. Nekima se stil igre ne sviđa, ali odigrali smo dobru utakmicu.

 Kako ste doživjeli atmosferu?

- Hvala, hvala, hvala, milijun puta hvala svima koji su došli na stadion. Bili su ključni. Nadam se da ćemo i dalje imati pun stadion. To bi značilo da smo dobri. To ovisi o meni i momčadi. 

HB je igrao s dosta rizika, je li se to moglo bolje iskoristiti u situacijama kada je Hajduk imao 4 na 4?

- To je dio igre. Pogrešna odluka se može dogoditi. HB je dao 33 gola u svom prvenstvu. Sva prvenstva su teška. To je momčad koja ima jasan identitet. Bili smo jako dobri 65 minuta. U tom periodu su malo kreirali. Jako sam zadovoljan izvedbom momčadi. 

Hoće li biti teško pripremiti se za uzvrat?

- Petak je za odmor, a u subotu se već radi. Nema alibija. Idemo igrati, nadmetati se. Treba se baciti na posao i truditi se - zaključio je Gattuso.

Vaša reakcija na temu