Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Hajduk četiri utakmice bez primljenog gola, prisjetili smo se i rekordnog niza

Hajduk četiri utakmice bez primljenog gola, prisjetili smo se i rekordnog niza

Bit će zanimljivo za vidjeti može li obrana 'bijelih' produžiti niz i protiv Gorice

Hajduk je nanizao četiri uzastopne pobjede, a ono što zasigurno raduje navijački puk 'bijelih' i trenera Paola Tramezzanija je činjenica da je u posljednjih 360 minuta mreža ostala čista. Dva puta Rijeka na Rujevici, gostovanje kod Zagreba u osmini finala i Varaždin na Poljudu. Četiri pobjede, uz gol razliku 8:0. Posljednji igrač koji je osjetio slast zabijanja 'bijelima' je Ramon Mierez, argentinski napadač Osijeka. Bilo je to 6. veljače. Momčad Nenada Bjelice slavila je u Gradskom vrtu 2:0. 

Gledajući u prošlost posljednji veći niz bez primljenog pogotka Hajduk je imao daleke 2015. godine pod vodstvom Damira Burića. Od 30. kolovoza do 24. listopada Hajduk je nanizao sedam susreta (nakon Libereca) bez primljenog pogotka, a niz je prekinuo Franko Andrijašević koji je tada nosio dres Lokomotive. Zanimljivo, i tada je na vratima 'bijelih' bio isti čovjek kao i danas, Lovre Kalinić.

Burićev Hajduk, ako izuzmemo susrete s Liberecom, nanizao je tada čak osam prvenstvenih susreta bez primljenog pogotka. Niz je krenuo 15. kolovoza remijem u Rijeci (0:0). Ubilježena je zatim domaća pobjeda protiv Osijeka (3:0), a niz je nastavljen slavljem u Zaprešiću kod Intera (2:0). Na Poljudu je potom 'pao' Zagreb (1:0), a u idućem kolu derbi na Poljudu s Dinamom je završio bez pogodaka. Uslijedila je pobjeda u Parku mladeži (2:0), poljudska pobjeda protiv Istre (3:0), te slavlje u Koprivnici kod Slaven Belupa (1:0).

Upravo je tada Lovre Kalinić ostvario rekord od 775 minuta bez primljenog pogotka. Tramezzanijev Hajduk tek sada čekaju pravi ispiti (dva ogleda s Goricom), te će biti zanimljivo za vidjeti može li obrana 'bijelih' produžiti niz. 

Vaša reakcija na temu