Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Jadran gostuje u Herceg Novom: 'Za nas jedno od težih gostovanja ove godine'

Jadran gostuje u Herceg Novom: 'Za nas jedno od težih gostovanja ove godine'

'Nema tu nekih nepoznanica, trenirali smo s njima'

U središtu pozornosti petog kola Premier lige svakako je susret u Herceg Novom gdje se od 19 sati sastaju dva Jadrana. Imenjaci, te oba kluba iz Lige prvaka. I oba traže povratak na pobjedničke staze. Doduše, Splićani nisu u negativnom nizu kao njihovi protivnici koji u pet utakmica znaju samo za jednu pobjedu. Posljednji poraz bio im je na teškom gostovanju kod Novog Beograda. 

S druge pak strane, momčad sa Zvončaca je izgubila domaći Superkup od jugaša, nakon 'lutrije peteraca'. 

Nijanse su odlučivale, ali ipak su se Dubrovčani iz Šibenika vratili s trofejom. 

- Ritam je ubitačan, nakon poraza u Superkupu u srijedu, nismo stigli ni proanalizirat, jer smo se već počeli okvirno pripremati za Herceg Novi - počeo je Zvonimir Butić te dodao o protivniku: 

- Nema tu nekih nepoznanica, trenirali smo s njima, znamo odakle prijeti najveća opasnost. Strašni Rus Dmitri Kholt, kao i Aleksandar Ivović, Đorđe Lazić na dva metra... Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica, ali na nama je da pokažemo da smo pravi i pokušamo ponijeti bodove doma - veli Butić, koji je u utakmici Superkupa bio najraspoloženiji među jadranašima, s četiri postignuta pogotka. 

I više nego sigurno je da će Novljani i Splićani zapeti iz sve snage, ne bi li se vratili na pobjedničke staze. Doduše, kao što smo i rekli, domaćinu je barem mrvicu teže. Jadran (HN) ima u Premier ligi omjer 2-2, dok splitski Jadran 3-1 (poraz petercima od Novog Beograda). 

Crnogorska momčad nije najbolje krenula ni u Ligi prvaka u kojoj su nakon dva kola bez bodova. 

No, ne daju se iz tabora hrvatskog prvaka zavarati s takvim rezultatima. 

- Dobra momčad sastavljena od prekaljenih stranaca i mladih igrača. Organizirani su, odlično plivaju, a za trenutne rezultate koje imaju u prvenstvu je sigurno zaslužan i težak raspored koji su imali - govori trener Jure Marelja koji nastavlja: 

- Nikako ih se ne može osporit da su pobijedili kući zagrebačku Mladost. Za nas jedno od težih gostovanja ove godine. Dobro se poznajemo, prošle sezone smo se dosta puta susreli, a ove smo odradili i nekoliko puta zajedničke kratke treninge. Najveća opasnost kod njih je tranzicija i polukontra. Golovi koje daju iz tranzicije i isključenja koja dobivaju spuštanjem lopte na dva metra. To smo dosta radili ovaj tjedan i mislim da ćemo uspjeti zaustaviti u okvirima naših mogućnosti. Za sada igramo manje, više dobro. Teško gubimo, a ono što smo izgubili, bilo je na penale. Očekujem tvrdu utakmicu i vjerujem u pobjedu – zaključio je trener splitskog Jadrana, Jure Marelja. 

Vaša reakcija na temu