Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Umro Phil Lesh, osnivač Grateful Deada

Umro Phil Lesh, osnivač Grateful Deada

Časopis Rolling Stone ga je proglasio 11. najboljim basistom svih vremena

Phil Lesh, osnivač Grateful Deada preminuo je u petak u 84. godini, objavljeno je na njegovom Instagram profilu.

Njujorški Empire State Building je objavio da će neboder biti osvijetljen 'tie-dye' bojama kako bi odao počast članu psihodeličkog benda poznatog po dugim improvizacijama na svojim nastupima, javlja Reuters.

Časopis Rolling Stone je Lesha proglasio 11. najboljim basistom svih vremena, a pjevao je i glavne te prateće vokale. Mnogi obožavatelji su ga smatrali jednako utjecajnim poput frontmena sastava Jerryja Garcije' koji je preminuo 1995.

'Njegova ideja da svira bas i melodiju istovremeno, pri čemu se njegovi tonovi kreću unutar i oko melodije, postali su prepoznatljiv dio zvuka Grateful Deada kao i Garcijina gitara', objavio je Rolling Stone.

Vaša reakcija na temu