Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Javio nam se čelni čovjek Gorice i prokomentirao 'slučaj Maloča'...

Javio nam se čelni čovjek Gorice i prokomentirao 'slučaj Maloča'...

Izjava bivšeg kapetana Hajduka uzburkala je strasti

Izjava Marija Maloče za HRT da mu je želja da Hajduk bude prvak postala je tema dana.  

- Moja jedina želja je da Hajduk bude prvak. Gorica? Sve sam pokazao, s Goricom smo pobijedili Hajduka. U međusobnom susretu ću uvijek htjeti pobjedu, ali kada završi utakmica najveći sam navijač Hajduka i tu mi nema tko što zamjeriti - rekao je Maloča.

Za komentar 'slučaja Maloča' nazvali smo predsjednika Gorice Nenada Črnka

Bio sam danas sa stručnim stožerom. Došao sam do zaključka da nam treba drugi mir. Malo ćemo iskontrolirati medijske istupe. Gorica je klub koji plaća te igrače. Mislim da je i Mario shvatio da je srce jedno, ali takve izjave treba ostaviti za neka druga vremena - rekao nam je Črnko, a potom dodao:

- Ne daj Bože da se dogodi da mi izgubimo u Splitu, a da se potom secira njegova igra. Iako, svjestan sam da će ostaviti srce na terenu, kao što je i Filip Mrzljak ostavio protiv Dinama. Treba respektirati klub za koji igraš, ali koliko god bili svjesni da Gorica nije konkurent za vrh bio bih zadovoljniji da se kaže napravit ćemo sve da budemo prvaci. 

Kako ćete kazniti Maloču?

- Postoji naš disciplinski pravilnik na temelju kojeg ćemo odrediti kaznu. Neće to biti samoubojstvo za nijednu stranu. Nadam se da će i on izvući pouke. Zabranio sam sve medijske istupe bez moje dozvole. Nisam bio prisutan kada je Maloča davao intervju, ali je vezan uz njegovu karijeru. Ta rečenica je 'ubila' cijeli intervju. Svi skupa moramo biti oprezni, štititi sebe i klub, da se ne izvlače rečenice. Ne šteti to klubu, ali nije dobro da doživljavamo pritisak od drugih. 

Znači da kazna neće biti 'paprena'?

- Moramo sjesti, svi smo svjesni da moramo zaštititi klub. On se nametnuo kao lider, autoritet je, daje maksimalni doprinos. Gorica je klub koji zadržava imidž. Ne želimo biti skloni ni Dinamu, ni Hajduku, ni Osijeku, a ni Rijeci. 

Nakon pobjede protiv Dinama Ante Matej Jurić rekao je kako je od 'malih nogu navijač modrih'. Je li u toj izjavi nešto sporno?

- Svi hrvatski igrači koji igraju za Goricu nisu navijači Gorice. Meni je to sasvim jasno. Ja sam kao klinac bio na sjeveru Dinama sa zastavom, ali svi znaju da je za mene Gorica broj 1. Kada smo imali seriju pobjeda protiv Hajduka rekao sam da bih mijenjao tri pobjede protiv Hajduka za jednu protiv Dinama. Tko god došao igrati za Goricu nečiji je navijač. To je normalno. Gorica nema tradiciju. Nemaju tu tradiciju niti Osijek, niti Rijeka. Izvlačili su nam iz konteksta i Kalika dok je igrao za nas zbog tetoviranog Hajdukovog grba. Ali, cijenio sam ga kao igrača. Za njegovu karijeru bi bilo bolje da je ostao u Gorici. Više krvi na terenu je dao za Goricu nego za Hajduk. U velikim klubovima su igrači brojke, a mi se vodimo tim da iz svakog izvučemo najbolje. Pojedinačno se bavimo sa svim igračima i u nas vlada obiteljska atmosfera - zaključio je Črnko. 

Vaša reakcija na temu