Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KREĆE ABA LIGA Zadar počinje eru bez Luke Božića kod 'bahate' Cibone

KREĆE ABA LIGA Zadar počinje eru bez Luke Božića kod 'bahate' Cibone

Jusup je ostao vjeran svojoj politici dovođenja igrača

Večerašnjim dvobojom između Cibone i Zadra započinje 24. izdanje regionalne ABA lige - najjačeg klupskog natjecanja u kojem sudjeluju hrvatski klubovi. Susret započinje u 21 sat, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

Danijel Jusup je nakon dvije fantastične sezone, ovog ljeta morao slagati momčad bez čovjeka koji je obilježio jednu eru zadarske košarke - Luke Božića, igrača koji je bio dominantna figura na hrvatskim i regionalnim parketima. Međutim, ostatak kosturi momčadi je na okupu - kapetan Ramljak, te pod koševima Mazalin i Žganec. Krešin dom su napustili još Drežnjak i Lakić, a najveća pojačanja Jusup je dobio u vidu Amara Gegića, koji je nakon sjajne epizode u Ciboni, dvije sezone proveo u Francuskoj i Španjolskoj te Vladimira Mihailovića, crnogorskog reprezentativca - odličnog bek šutera, bivšeg igrača Budućnosti i Mornara.

Tu je i povratnik Dominic Gilbert, pojačanje s Gripa, dojučerašnji kapetan Splita Mate Kalajžić, Domagoj Proleta koji je stigao iz Cibone, te za sada još uvijek nepoznanica Amerikanac Tyler Wahl, koji igra na poziciji krilnog centra. Dakle, bez obzira na odlazak Božića, Drežnjaka i Lakića, Zadar nije upao u 'crnu rupu', ljeto je bilo vrlo prometno, zadarski strateg je u tim mjesecima otpustio dvojicu igrača koji su mu bili u planovima za nadolazeću sezonu - Jana Rebeca i Renata Serdarušića, za koje je Jusup procijenio da mu neće biti od prevelike koristi.

Trofejni zadarski stručnjak je ostao vjeran svojoj politici dovođenja igrača - dovodi njemu dobro poznate košarkaše s domaćih i regionalnih parketa - recept koji se za sada pokazao i više nego učinkovit, pa će biti zanimljivo pratiti hoće li taj put i dalje Zadranima osigurati lidersku poziciju među tri hrvatska ABA-ligaša.

Dakle, sezona se otvara dvobojem pod Tornjem, domaćin je Cibona, koja je još jednom preživjela neizvjesno ljeto. Pojačali su svoje redove s dva respektabilna stranca - stigli su playmaker Anthony Barber i šuter Peter Jok, reprezentativac Južnog Sudana. Na mjesto glavnog trenera je doveden Chris Thomas, koji će 'vukove' voditi s klupe samo u dvobojima ABA lige, a u domaćem prvenstvu na to nema pravo jer prema propisima HKS-a, samo trener stranac s osvojenim seniorskim trofejem ima pravo biti glavni trener.

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić ambiciozno je najavio plasman među osam najboljih momčadi regionalne lige, ali i naglasio kako je njegovoj momčadi cilj osvojiti oba domaća trofeja. Cibosi su dakle zajahali novi val optimizma, pod Toranj je očito ubrizgana nova financijska injekcija, pa je kapetan Radovčić pokazao u najavi sezoni i određenu dozu 'bahatosti'...

Vaša reakcija na temu