Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Doznajte zbog čega je poseban Taekwondo klub Marjan

Doznajte zbog čega je poseban Taekwondo klub Marjan

Najbolji u Hrvatskoj

Taekwondo klub Marjan je rezultatski jedan od najboljih i najuspješnijih klubova među svim olimpijskim sportovima u Hrvatskoj. U dosadašnje 24 godine postojanja klub je stigao do nevjerojatnih 137 olimpijskih, svjetskih i europskih odličja. Na posljednje četiri olimpijske igre od Londona, Rio de Janeira, Tokija i Pariza klub je izborio devet olimpijskih plasmana i osvojio četiri olimpijske medalje Lucije Zaninović, Matee Jelić, Tonija Kanaeta i Lene Stojković.

U Hrvatskoj je godinama najbolji klub s čak 80 naslova ekipnih prvaka Hrvatske u sve tri uzrasne kategorije, od kadeta i juniora do seniora.

Sportaši i treneri kluba su višestruko odlikovani od strane predsjednika RH redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, redom hrvatskog pletera, državnim nagradama za šport Franjo Bučar, dodjelama priznanja za najbolje sportaše Hrvatske u izboru HOO-a, nagradama Dražen Petrović kao i brojnim priznanjima za najbolje u izboru Slobodne Dalmacije, Splitskog Saveza Športova i slično.

Njihovi uspjesi su prepoznati i nagrađeni i na međunarodnoj sceni gdje su nerijetko osvajali nagrade za MVP natjecanja ili Fair play priznanja.

Samo u ovom trenutku Marjan ima 17 različitih sportaša s aktualnom svjetskom, europskom ili olimpijskom medaljom što najbolje govori o širini kluba i sustavnom radu.

I dok je Peking spletom okolnosti ostao bez Ane i Lucije Zaninović u sljedeća tri olimpijska ciklusa Marjan je imao po barem dva sportaša s izborenom vizom za olimpijske igre. U Londonu su nastupile Ana i Lucija Zaninović, a mlađa sestra blizanka stigla je do brončane medalje. Četiri godine kasnije u Riju su nas predstavljale još jednom sestre Zaninović dok su na Igrama u Tokiju nastupili Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina, a kući su se vratili s dvije medalje. Pariz je još svježe sjećanje na novu medalju, ovog puta Lene Stojković dok je Šapina zaustavljen u polufinalu tri sekunde prije kraja borbe i gotovo osiguranog finala i nove medalje.

Budi dio života kluba

Taekwondo klub Marjan nisu samo brojne medalje, vrhunska ostvarenja, priznanja i odlikovanja. On je puno više od toga, nečiji cijeli životi su dio kluba i njihove životne priče su isprepletene s njim. Brojni članovi su tu od vrtićkih dana, klub ih je oblikovao, izgradio kao osobe, usadio im brojne navike te im je praktički druga obitelj. Uz sve silne dobrobiti bavljenja sportom, razvoja motorike, radnih navika i stjecanja samopouzdanja kroz godine treniranja u kubu ostvarit će tisuće uspomena.

Vrtićki festivali, marjanska liga, specijalne tehnike, polaganja za pojaseve, natjecanja i prvenstva samo su dio druženja i putovanja koja sport nudi, a brojni kampovi, izleti, proslave rođendana donose veselje i timski duh i nezaboravna iskustva za cijeli život. Budite i Vi dio života kluba i usmjerite svoje dijete u sport jer su dobrobiti neprocjenjive.

Obiteljski klub

Taekwondo klub Marjan je idealno mjesto u kojem trening istovremeno mogu obaviti i roditelji i djeca. Za vrijeme dok je dijete na treningu sa svojim uzrastom roditelji se mogu uključiti u rekreativne grupe i na sat vremena zaboraviti na posao, obveze i brigu oko djeteta koju će u to vrijeme preuzeti treneri kluba. Brojne financijske pogodnosti pripremljene su za sve obitelji koje će koristiti takve usluge kao i za one koji imaju dvoje ili više djece. Drugo dijete će biti oslobođeno 50 % članarine, a obitelji s troje djece će treće moći poslati na trening potpuno besplatno.

Kroz godine treninga članovi kluba imaju mogućnost odlaska na natjecanja, a tu su uvijek i sportski kampovi, igraonice, vrtićki festivali, klupske lige, polaganja za pojaseve, izleti, nagradna putovanja...

Posebnu pažnju klub daje marginaliziranim i potrebitim skupinama, djeci iz dječjeg doma Maestral, djeci koja su korisnici usluga Centra za socijalnu skrb, posvojenoj ili udomljenoj kao i osobama sa sindromom down i gluhim i nagluhim osobama.

A najveća pogodnost svim roditeljima je što više ne moraju vozit dijete na trening nego ga mogu pustit pješke da dođe u najbližu dvoranu u svom kvartu jer klub radi na čak osam lokacija u gradu.

Zbog toga, dođite i vi u obiteljski taekwondo klub Marjan.

1 klub 1000 snova

Svaki član kluba, bio on rekreativac ili vrhunski sportaš, senior ili trogodišnjak, ima svoje želje i snove. Dok vrtićanci sanjaju o svojoj prvoj medalji, a natjecatelji o plasmanu na olimpijske igre rekreativci sanjaju o zdravom načinu života. Neki sanjaju velike stvari, a neki potpuno male, nekome su snovi popeti se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja dok netko sanja o druženjima i putovanjima. Mnogi sanjaju da budu najbolji u razredu, da polože za crni pojas, da budu dijelom nekog kolektiva i osjećaju se da negdje pripadaju.

Ne sanjaju samo djeca, sanjaju i roditelji. Sanjaju zdravu, sretnu i nasmijanu djecu.  Tisuću je snova, a jedan klub u kojem ih možete sve ostvariti.

Svojom širinom i stručnošću klub pomaže u ostvarenju svakog sna. Vrhunskim sportašima nudi vrhunski trenerski kadar i uvjete koji će ih odvesti do olimpijskih igara, onima željnim putovanja i druženja nudi 40-ak natjecanja godišnje, vrtićancima nudi prve medalje i prve pojaseve.

I zbog toga, upišite i vi svoje dijete u taekwondo klub Marjan, sklapajte prijateljstva, proputujte svijet i ostvarite svoje snove.

Započnite svoju priču

Brojne generacije sportaša formirale su se u uspješne mlade ljude, a velika većina ih je imala uspješne dual karijere, postizala odlične rezultate na natjecanjima i završilo fakultete. Sestre Ana i Lucija Zaninović bile su perjanice, pridružila im se Petra Matijašević, a nakon njih je do vrhunskih ostvarenja stigao veliki broj sportaša, olimpijaca, svjetskih i europskih sportaša poput Tonija Kanaeta, Lovre Brečića, Piera Marića, Brune Vuletić, Lene Stojković, Paška Božića, Brune i Ivane Duvančić, Nike Karabatić, Ivane Babić, Petre Goleš i brojnih drugih koji su većinom u klubu još od vrtićkih dana. Kvalitetu i mjesto gdje želi napraviti dodatni iskorak u karijeri su u taekwondo klubu Marjan pronašli još neki sportaši poput Matee Jelić, Ivana Šapine, Nikite i Leona Glasnovića ili Matee Kolovrat.

Svi oni imali su zajednički cilj još kao mala djeca - jednog dana plasirat se na Olimpijske igre, a članovima taekwondo kluba Marjan to je uspjelo četiri olimpijske igre u nizu, London-Rio-Tokyo-Pariz.

Zbog toga, započnite i vi svoju priču s nama. Svakodnevno odradimo preko 50 treninga na osam različitih lokacija u gradu.

Dobrobiti treninga

Treningom u taekwondo klubu Marjan Vaše dijete razvija motoričke sposobnosti, točnije brzinu, koordinaciju, fleksibilnost, agilnost, preciznost, snagu i ravnotežu. Uči se samokontroli, prevladavanju straha i prepreka, stječe sigurnost, samopouzdanje, poštovanje, motivaciju, disciplinu, radne navike i upornost. Kroz učenje i zdrav život, zabavu i druženje ostvaruje prijateljstva za cijeli život, socijalizira se, putuje na natjecanja i ljetne kampove.

Uz sve dobrobiti koje ostvaruje Vaše dijete u naših devet dvorana veliku dobrobit treninga u taekwondo klubu Marjan imaju i sami roditelji. Blizina dvorane omogućava im da dijete pošalju samo na trening, a to vrijeme provedu za sebe bez nepotrebne vožnje, čekanja i traženja parkinga.

Naš vrhunski stručni tim s čak 15 magistara kineziologije i jednim doktorom kineziologije kao i četiri olimpijska trenera omogućava Vašem djetetu pravilan razvoj od najmlađih dana. Pored toga vrhunski sportaši, osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja su aktivno uključeni u rad s djecom i treneri su u klubu poput Ane Zaninović, Lovre Brečića, Ivane Babić.

Uvjeti po mjeri djeteta

Taekwondo klub Marjan u Splitu djeluje na devet različitih lokacija u isto toliko dvorana od čega je pet centara na raspolaganju sportašima 24 sata dnevno. U suhim i grijanim dvoranama, opremljenim bogatom opremom i rekvizitima o njima brine stručni kadar koji broji nevjerojatnih 36 ljudi. Među trenerima je 15 kineziologa, a u klubu su na dispoziciji još i fizioterapeut i nutricionist. Vrhunska infrastruktura i vrhunski stručni kadar u posljednjih 20 godina doveli su do 121 medalje na velikim natjecanjima, olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, ali ono što je još važnije doveli su do socijalizacije tisuća i tisuća djece kojima se u život uvukao sport, koji su svoje prijatelje pronašli u sportu i tako se makli od kompjutora, noćnih klubova, alkohola.

Djeci pružamo mogućnost da se izgrade kao osobe i ostvare svoje snove, a roditeljima devet lokacija u gradu omogućava da svoje vrijeme troše kvalitetnije od vožnje, traženja parkinga i čekanja dok završi trening.

Stručni tim na čelu kojeg su čak četiri olimpijska trenera ove godine je napravio pothvat za pamćenje. Na svjetskom seniorskom prvenstvu osvojili su pet medalja, više nego cjelokupni hrvatski sport u svim olimpijskim sportovima u 2023. godini zajedno.

Više od kluba

Taekwondo klub Marjan svaki dan odradi preko 60 treninga na devet različitih lokacija u Splitu, a treninzi se održavaju za sve uzraste, od vrtića i početnika preko mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Za roditelje postoje rekreativne grupe tako da i oni mogu odraditi trening ako čekaju dijete, a posebnu pažnju klub posvećuje upisu gluhih i nagluhih osoba, djeci s Downovim sindromom te djeci iz dječjeg doma Maestral i Centra za socijalnu skrb kao i posvojenoj odnosno udomljenoj djeci.

U klubu se paralelno odvijaju treninzi u borbama i formama tako da svatko može pronaći sebe u nekom segmentu, a odvojena svjetska i europska prvenstva kao i olimpijske igre za gluhe i nagluhe osobe i njima omogućava pravu socijalizaciju i ostvarenje svojih ciljeva kroz sport.

Vaša reakcija na temu