Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sinj se priprema za doček CRO Race utrke 2024.

Sinj se priprema za doček CRO Race utrke 2024.

Grad alkara ponovno je domaćin prvog cilja!

Početkom listopada, Sinj će ponovno postati središte biciklističkog svijeta kada kroz grad prođe deveto izdanje prestižne utrke CRO Race. Ova međunarodna sportska manifestacija održat će se od 1. do 6. listopada 2024., donoseći šest uzbudljivih etapa kroz slikovite gradove i regije Hrvatske. Sinj, grad bogate povijesti i kulturne baštine, ponosno će ugostiti cilj prve etape, baš kao i prošle godine.

Na današnjem sastanku u Gradskoj vijećnici, koji je otvorio Denis Bobeta, zamjenik gradonačelnika i koordinator za ovo područje, raspravljalo se o ključnim aspektima organizacije utrke. Bobeta je istaknuo kako CRO Race predstavlja iznimnu priliku za promociju Sinja, ne samo kao sportskog središta, već i kao značajne destinacije za cikloturizam i turizam općenito. Osvrnuo se na rutu koja prolazi kroz Muć, Hrvace i Sinj, s naglaskom na sigurnost sudionika i građana duž 170 kilometara duge trase, koja će ove godine biti nešto izmijenjena.

Ruta etape uključuje prolazak kroz Vodice, Šibenik, Skradin, preko Ogorja, zatim na Zelovo, preko Doljaninovog mosta, mosta na Panju, kroz Bajagić i Hanu do Sinja, gdje će biciklisti proći preko Pijace, završavajući na Alkarskom trkalištu.

Gradonačelnik Miro Bulj pohvalio je sve službe uključene u prošlogodišnju organizaciju i naglasio važnost dodatne pripreme ovogodišnje trase. Ujedno je zamolio Dinka Raku, voditelja Nadcestarije Sinj, da svi putevi budu u savršenom stanju za prolazak biciklista.

Uz trasu dulju od 1000 kilometara, koja povezuje kontinentalnu Hrvatsku s jadranskom obalom, CRO Race nije samo sportski spektakl, već i iznimno važan alat za promociju Hrvatske kao atraktivne destinacije za biciklistički turizam. Sinj, poznat po svojoj bogatoj tradiciji, s nestrpljenjem iščekuje domaće i strane natjecatelje, kao i brojne posjetitelje koji će uživati u ljepotama ovog kraja.

CRO Race ima velik značaj za promociju hrvatskog turizma, a osim sportske izvrsnosti, Sinj će još jednom istaknuti svoju ulogu u promoviranju kulturno-povijesne baštine Hrvatske.

Za ljubitelje biciklizma, ovogodišnje izdanje utrke donosi priliku za praćenje najboljih svjetskih timova iz UCI WorldTeams kategorije, dok će najmlađi posjetitelji sudjelovati u Kids CRO Race virtualnoj utrci, gdje će na virtualnim trenažerima pokazati svoje biciklističke vještine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici: Općina Muć i Hrvace, tvrtki Kamičak, Čistoća Cetinske krajine, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine, predstavnici MUP-a, JVP-a, Županijskih cesta i HGSS-a.

Vaša reakcija na temu