Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DANICA BARIČEVIĆ: Sjetimo se svih ubijenih žena i osudimo svako nasilje

DANICA BARIČEVIĆ: Sjetimo se svih ubijenih žena i osudimo svako nasilje

'Republika Hrvatska napravila je značajan iskorak u borbi protiv nasilja uvođenjem kaznenog djela femicida'

U ime HDZ-ovog kluba zastupnika u Saboru saborska zastupnica Danica Baričević podsjetila je kako u nedjelju obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama te kako smo u proteklih 20 godina svjedočili stravičnim zločinima u kojima je ubijeno više od 400 žena. 

'Ove godine, u samo osam mjeseci, ubijeno je 14 žena.

Sve one su bile majke, kćeri, prijateljice - žene koje su živjele svoje živote, a ubijene su od ruku njima bliskih muškaraca. Njihovi vapaji za pomoć često su ostali nečujni.

Republika Hrvatska napravila je značajan iskorak u borbi protiv nasilja uvođenjem kaznenog djela femicida, teškog ubojstva žena u okolnostima obiteljskog ili spolnog nasilja, često prema ranjivim ili zlostavljanim osobama.

Kao društvo moramo učiniti više. Ne smijemo šutjeti. Prijaviti nasilje i pomoći žrtvama prije nego bude prekasno. Sjetimo se svih ubijenih žena i osudimo svako nasilje', poručila je HDZ-ova saborska zastupnica Baričević.

Vaša reakcija na temu