Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS Split TUŽNA VIJEST Preminuo je Mario Ivanišević, jedan od utemeljitelja spitskog HGSS-a

TUŽNA VIJEST Preminuo je Mario Ivanišević, jedan od utemeljitelja spitskog HGSS-a

'Veliki prijatelj, topao i drag, osebujan i nemirnog duha'

Preminuo je Mario Ivanišević (rođen 1952.), nekad aktivni član splitskog HGSS-a, ujedno jedan od njegovih utemeljitelja, alpinist i dugogodišnji član HPD Mosor.

'Ivanišević je bio sudionik prve splitske ekspedicije Spitzbergen 1973. pod vodstvom Nenada Čulića, kao i druge splitske ekspedicije u Hindukuš 1975. godine pod vodstvom Vinka Maroevića

Potonja se organizirala povodom 100. godina planinarstva u Hrvatskoj. Iako je na koncu popet vrh, ekspediciju su pratili brojni problemi, od onih prometnih, adminsitrativnih pa do onih vezanih uz poteškoće koje nosi visoko gorje, a Ivanišević je imao problema s ozeblinama. Dobio i plućnu emboliju koju je uspješno zaliječio liječnik ekspedicije dr. Vedran Deletis', kažu iz splitskog HGSS-a

- Veliki prijatelj, topao i drag, osebujan i nemirnog duha. Uvijek ćemo se sjećati njegovog zaraznog veselog osmijeha - kazali su njegovi prijatelji iz planinarskih krugova kojima će ostati u lijepom sjećanju. 

Iz HGSS-a upućuju sućut obitelji i prijateljima.

Vaša reakcija na temu