Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Finac ludovao u noćnom pohodu, pričali smo s čovjekom kojem je upao u kuću: 'Bila je to borba na život i smrt'

Finac ludovao u noćnom pohodu, pričali smo s čovjekom kojem je upao u kuću: 'Bila je to borba na život i smrt'

'Kad je legao na mene i počeo me daviti, mislio sam da je gotovo'

Državno odvjetništvo traži pritvor za 43-godišnjeg Finca koji je prije dvije noći razbijao u hotelu Slavija u Baškoj Vodi i potom upao u kuću i napao 70-godišnjeg kapetana duge plovidbe u mirovini Matka Jurišića. Sve se događalo između dva i tri sata ujutro. 

U prijavi se navodi da je Finac alkoholiziran s 1,59 promila prvo pokušao ući u sobu hotela pa je onda gurnuo zaposlenika te razbio tri ogledala i napravio udubljenje u pregradnom zidu. Tako je hotelskoj kući napravio štetu od 8500 eura. 

Svega koji minut kasnije upao je u kuću Matka Jurišića. Otvorio je vrata vanjske metalne ograde i kroz nezaključana vrata ušao u kuću. Slomio je kvaku vrata, a kada mu je Jurišić rekao da izađe iz kuće, napao ga je. Uhvatio ga je za prsa i gurnuo na kuhinjski stol koji se razbio. Bacio se na njega i udarao ga šakama po glavi i tijelu. Jurišić je zadobio lakše ozljede na laktu, koljenu, licu i kuku. 

'Ja sam spavao kada sam čuo otvaranje vanjskih vrata, kuća nažalost nije bila zaključana. Ušao je unutra i proderao se: 'Raus!' 

Skočio je na mene kao bijesan pas. Niži je rastom, ali nabildan. Imao je oči od stakla! Ubilački pogled, kao u filmu strave i užasa. Ja imam 70 godina, on je skoro duplo mlađi. Kakve sam ja šanse imao pored njega? Kada je legao na mene i počeo me daviti, ja sam se pozdravio sa životom. Mislio sam da je gotovo. 

U jednom trenu iskoristio sam priliku i oslobodio se njegovog stiska. Što da vam kažem, bila je to borba na život i smrt. Ne vjerujem da je samo bio pijan, mislim da je bio i drogiran. Jedva sam se uspio izvući', priča nam šokirani Matko Jurišić. 

Kaže kako je 50 godina plovio, 35 godina bio kapetan, ali da ovako nešto nikada nije doživio. 

'Da sam u Finskoj ja ovo napravio, spremili bi me u ludnicu ili na pet godina zatvora', kaže on. 

Finac je uhićen jučer u popodnevnim satima i predan pritvorskom nadzorniku. U svojoj obrani kazao je da je bio sa suprugom i prijateljima na večeri. Pili su alkohol, a onda su otišli u bar kraj njihovog hotela. Vlasniku je bio rođendan pa su besplatno pili alkohol. Tvrdi da se nakon toga više ne sjeća ničega sve do trenutka kada ga je policija uhitila. 

Vaša reakcija na temu