Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
33. OBLJETNICA Spomendan Rujanskog rata obilježava se u nedjelju

33. OBLJETNICA Spomendan Rujanskog rata obilježava se u nedjelju

Bakljada na šibenskom mostu na programu je u 20 sati

Središnja svečanost 33. obljetnica Spomendana Rujanskog rata, ujedno i Dan hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije obilježava se ovu nedjelju, 22. rujna u Šibeniku.

Program počinje u 17.30 sati na Gradskom groblju Kvanj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa, a nastavlja se u 18 sati komemorativnim skupom kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.

U 18.30 započinje mimohod branitelja od spomenika na Baldekinu, Ulicom Stjepana Radića do Poljane, te Ulicom Vladimira Nazora i rivom do zgrade Županije na Trgu Pavla Šubića I. Promet spomenutim ulicama bit će zatvorene za prometovanje vozila od 17.45 do 19.00 sati. Gradski parking izvijestio je da će autobusne linije koje inače prolaze Ulicom Stjepana Radića, tijekom tog vremena, voziti preko Vukovarske ulice i autobusnog kolodvora.

Od 19 sati, na Trgu Pavla Šubića I., ispred zgrade Županije, održava se prigodni kulturno-zabavni program, uz nastup klape Mirakul, šibenskog baritona Stipana Režića te prigodni domjenak za potrebe kojeg će Udruženje obrtnika Šibenik pripremiti rižot od plodova mora.

Bakljada na šibenskom mostu na programu je u 20 sati.

Župan Šibensko-kninske županije, Marko Jelić, sa suradnicima, uputio je čestitke svim sudionicima rujanskog rata i hrvatskim braniteljima povodom obilježavanja 33. obljetnice rujanskog ratnog podviga i Dana hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije, naglasivši kako se manifestacijama kao što je Spomendan Rujanskog rata posebna zahvalnost iskazuje hrvatskim braniteljima koji su stali u obranu domovine i žrtvovali svoje živote za stvaranje suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Vaša reakcija na temu