Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Je li točno da je na račun Imotskog opet sjeo novac od transfera Ante Rebića i Ante Majstorovića?

Je li točno da je na račun Imotskog opet sjeo novac od transfera Ante Rebića i Ante Majstorovića?

Priopćenje Vinka Malenice

Nogometni klub Imotski 1991. je na svojim stranicama objavio priopćenje kojega potpisuje jedan od osnivača Vinko Malenica:

'Dragi prijatelji, evo nakon što ste kao udarnu vijest na blagdan Gospe od Anđela, Dan našeg grada Imotskog imali priliku čitati opširno priopćenje za svekoliku javnost upućeno od čelnika NK Imotski o stanju u klubu i neosnovanim optužbama o funkcioniranju NK Imotski 1991 i diskreditaciji mene osobno, po dobrom starom običaju red je da se objavi demanti i očitovanje druge strane.

Moram navesti kako nerado izlazim u medije s ciljem da iznosim one 'ružne'  i 'tužne' priče iz našeg grada čime bi blatio kako naš grad, klub, a i ljude.

Međutim, kako sam u priopćenju čelnika NK Imotski, u kojem su iznesene neistinite optužbe, laži i klevete osobno prozvan te me se proziva neosnovanim optužbama, smatram se dužnim dati vam pojašnjenja i iznijeti činjenice za koje imam i relevantne dokaze.

Akterima koji su ovakvo priopćenje plasirali ciljano baš dana 2. kolovoza 2021. misleći da će me tako slomiti i dotući iz nekih mojih privatnih razloga i emocija, mogu samo poručiti da su mi pomogli da budem još jači i čvršći, te da moj karakter i poštenje nisu uspjeli kupiti i nikada neće jer ja se ne dam prodati.

Kao što je u srijedu 28. srpnja 2021. u svom priopćenju između ostalog objavio i gradonačelnik, neka se svim navodima priopćenja bave nadležne institucije, a materijala za to imaju.

Još 2017. godine, kad su problemi u NK Imotski kulminirali, a status i rad kluba u svim segmentima bili na najnižim razinama u povijesti, odlučili smo se ozbiljnije angažirati, maknuti interesne skupine i pojedince, te bilo kakve prikrivene i nečasne utjecaje na nas koji se cijeli život bavimo sportom, kako bi prije svega našoj djeci omogućili da se bave sportom, te stabilizirali funkcioniranje kluba.

Tako smo uz potporu entuzijasta i roditelja prije četiri godine osnovali NK Imotski 1991, kao udrugu građana i krenuli sa radom. U klubu je već tad počelo trenirati 120 djece. Čim se vidjelo da sve može funkcionirati transparentno i profesionalno, krenula su od određene garniture koja je pokrenula i aktualnu kampanju različita ometanja, ucjene, zabrana igranja djeci na gradskom stadionu Gospin dolac, te kontinuirana spletkarenja i obmanjivanja.

Započeli su s inicijativom da se ujedinimo sa NK Imotski, da radimo zajedno, te su mi otvoreno nudili značajnu svotu novca da im se priklonim, da se ponašam po njihovim pravilima. To mi je bio znak da sam na ispravnom putu i da moram ustrajati, da me ne mogu kupiti bez obzira što nisam zaposlen i što prehranjujem šesteročlanu obitelj.

 U više navrata sam se odazvao pozivima novoformirane uprave NK Imotski gdje je održano nekoliko sastanaka na kojima sam opetovano nagovaran da prihvatim suradnju s njima, nekoliko sastanaka održano je i u uredu gradonačelnika. Uz dužno poštovanje prema gradonačelniku i njegovim nastojanjima da se suradnja prihvati, napomenuo sam da ne vjerujem određenim pojedincima (ponajprije misleći na gospodina J. Bušića) i u mogućnost zajedničke suradnje s njima. Ustrajao sam i u tome da neću pristati na nikakve zahtjeve bez suglasnosti roditelja i ljudi koji su podržali rad NK Imotski 1991.

Stoga neistinito i kontradiktorno u priopćenju za javnost, čelnici NK Imotski navode kako nije bilo dogovora o suradnji i negiraju isto jer smo još u kolovozu 2019. pregovarali o suradnji dvaju klubova i postigli sporazum na zadnjem sastanku kod gradonačelnika te potvrdili to na sastanku s roditeljima. Iako većina građana Imotskog sve ovo zna, a priopćenje o istom je objavljeno u medijima, smatram potrebnim  iznijeti kronologiju događanja od kolovoza 2019. godine, a u cilju osiguranja opstanka i ponovnog 'oživljavanja' NK Imotski, nakon što su ga dotadašnje upravljačke struktura dovele na rub gašenja i nestanka.

Na spomenutom zadnjem sastanku i sporazumu u uredu gradonačelnika grada Imotskog prethodila su tri sastanka s roditeljima djece, a na jednom od njih su jasno određeni i od roditelja prihvaćeni uvjeti suradnje klubova 'NK Imotski' i 'NK Imotski 1991'. Sastanku s roditeljima je nazočio i gospodin Bušić, aktualni predsjednik NK Imotski, koji stoji iza svih pamfleta zbog kojih vam se ovim putem obraćam. U prilogu ovog očitovanja nalazi se zapisnik sa spomenutog sastanka roditelja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Imotski.

Na spomenutom sastanku kod gradonačelnika su, uz gradonačelnika Ivana Budalića, prisustvovali predsjednik 'NK Imotski', Josip Bušić, te treneri Ante Knezović i Ivica Pavić. Ispred 'NK Imotski 1991' sudjelovali su Ante Katić i Bronko Knezović kao predstavnici roditelja djece, te ja kao predsjednik kluba.

Sastanak je trajao 2 sata i 30 minuta, započeo je u pozitivnom tonu i g. Josip Bušić je ponudio ostavku na mjesto predsjednika NK Imotski, zbog zahtjeva roditelja na sastanku održanom u Pučkom otvorenom učilištu. Ponuđenu ostavku sam pohvalio kao dobru gestu i smatrao sam ju nepotrebnom.

Poslije jednog i pol sata rasprave izrečeno je više netočnih i neutemeljenih izjava od strane trenera Ante Knezovića, na što sam ja napustio sastanak.

Nedugo zatim, primio sam poziv od trenera Ante Knezovića koji mi se ispričao za gore navedene izjave, što sam prihvatio i na njegovu molbu ponovo se vratio na sastanak u ured gradonačelnika.

U nastavku sastanka jasno sam iznio da je problem u odnosima klubova riješen ako je problem u meni, te ponudio prepuštanje 'NK Imotski 1991' spomenutoj gospodi na upravljanje. Zamolio sam da me više ne zovu i da nisam zainteresiran za bilo kakvu funkciju u klubu.

Imenovana gospoda nisu pristala na moju ponudu te su inzistirali da budem u klubu, i sudjelujem u reorganizaciji kluba. Prihvatio sam ponudu, ali isključivo uz prihvaćanje uvjeta koji su izglasali roditelji na sastanku održanom u Pučkom otvorenom učilištu. Sve prisutne sam zamolio da ponovno razmisle o spomenutim uvjetima. Kao zaključak sastanka kod gradonačelnika Ivana Budalića, svi su se izjasnili i izjavljuju da su spremni prihvatiti gore navedene uvjete. Nakon postignutog dogovora predsjednik NK Imotski i ja nazdravili smo budućoj suradnji i fotografirali se zajedno s gradonačelnikom.

Nakon tog sastanka i usuglašavanja svu svoju energiju sam usmjerio na organizaciju i funkcioniranje kluba, okupljanje bivših članova i igrača da se uključe u život i rad kluba, suradnju s roditeljima, rad sa svim kategorijama u klubu, privlačenje sponzora te daljnje unaprjeđenje suradnje s gradskim strukturama.

Navesti ću samo neka postignuća i rezultate moga osobnog djelovanja, pa neka javnost prosudi je li moje djelovanje naštetilo 'NK Imotski':

Odmah po postignutom dogovoru o suradnji prebacio sam stotinjak igrača iz 'NK Imotski 1991' u 'NK Imotski' te time osigurao opstanak 'NK Imotski' u kategorijama mlađih pionira, pionira, kadeta i juniora. Napominjem da je u tom trenutku 'NK Imotski' imao između 10 i 20 djece u svim kategorijama i 4 do 5 seniora čime je klub došao na rub gašenja, što bi se i dogodilo da nije bilo moje intervencije.

Svu opremu (lopte, dresove, štucne, štapove, kapice, markere, čunjeve, pomoćne golove, prepone, prostorije na SRC 'Joško Novović - Tuta', novootvorenu vježbaonicu od 150 kvadratnih metara, itd) Nogometnog kluba 'Imotski 1991' stavio sam na raspolaganje Nogometnom klubu 'Imotski'.

Kao zanimljivost mogu spomenuti da su četiri navedene kategorije igrale baš u tim dresovima Nogometnog kluba 'Imotski 1991' sve do studenog 2020. godine jer djeca nisu dobila obećane dresove i trenirke, tj. opremu za igranje koju im je bio dužan osigurati Nogometni klub Imotski.

Sve prvenstvene i prijateljske utakmice bile su u mojoj vlastitoj organizaciji gdje sam o svome trošku i trošku roditelja djecu vodio na te nogometne utakmice u gostima, uz minimalni trošak kluba jer smo koristili kombi našeg trenera kojemu su bili pokriveni minimalni troškovi (400 kn po prvenstvenoj utakmici, a prijateljske utakmice vozio je besplatno).

U situacijama kada nismo imali dovoljno prijevoznih sredstava, naručivali smo kombi vozilo u firmi 'Lifeline travel', koja je u vlasništvu roditelja djece koja treniraju u našem klubu. Spomenuta firma je obavljala prijevoze za najniže moguće cijene, a potpuno besplatno je izvršen prijevoz djece u Široki Brijeg na turnir 'Gojko Šušak'. Zamolio sam predsjednika Bušića, da u zahvalu navedenoj firmi postavimo reklamu iste na reklamni prostor na stadionu. Spomenutoj firmi, klub je dugovao određeni iznos novca, za što sam ja bio javno prozvan u grupi roditelja i što me je neugodno iznenadilo, jer sam vlasniku firme objasnio koji su problemi u klubu, te da će sve biti plaćeno, a da ja jamčim svojim privatnim novcem podmiriti sve troškove prijevoza djece ako to klub ne učini.

Moram napomenuti kako su i klupske prostorije prije renoviranja koje sam osobno inicirao bile u potpuno zapuštenom i derutnom stanju. Osobno sam pomogao u čišćenju i sanaciji prostorija kako bi se djeci osigurali bar minimalni higijenski uvjeti.

Nakon obnove prostorija od strane Grada, o vlastitom sam trošku sredio oružarnicu, police i još puno toga što je teško i popisati…

Kako klub nije imao sređenu prostoriju i opremu za tajništvo, opremio sam jednu prostoriju za tu svrhu u suradnji s tvrtkom Faber, koja je dobila reklamu na dresovima NK Imotski 1991 i na stadionu, naravno uz prethodnu obavijest predsjedniku Bušiću. U spomenutu opremu spada radni stol sa ladicama, mali stol, ugradbene police i veliki ormar sa ključevima.

U te prostorije donio sam svoj privatni dvosjed i novi hladnjak koji je donacija roditelja djece NK Imotski 1991 o čemu donatori mogu posvjedočiti.

Određene prostore kluba (bivši kafić) smo planirali iskoristiti kao prostor djeci za vježbanje tijekom zimskog perioda i nepovoljnih vremenskih uvjeta, međutim predsjednik Bušić je isto spriječio tvrdeći da ima drugu viziju (KOJU?) za taj prostor kojeg je devastirao i u takvom neurednom stanju ostavio mjesecima. Onda sam ja osobno uz pomoć nekolicine igrača i oružara prostor vratio koliko - toliko u prvobitno stanje.

Sudjelovao sam također u radovima na uređenju travnjaka stadiona za vrijeme pandemije korona virusa (ožujak – svibanj 2020.), napravio sam 'čepiranje' travnjaka svojim osobnim automobilom, krpljenje trave ispred oba gola, uništavanje rovaca, zalijevanje trave, nabavio sam dvije prskalice i bio na raspolaganju svim inicijativama za poboljšanje uvjeta na stadionu, infrastrukturi, organizaciji kluba i svega što je bilo usmjereno na stvaranje što boljih i kvalitetnijih uvjeta za bavljenje nogometom i sportom djece i mladih u Imotskom. 

Također, radio sam na održavanju pomoćnih terena, te realizirao donaciju kamiona zemlje od strane gospodina Nevena Matkovića što može potvrditi bivši član Izvršnog odbora Slaven Đuzel kojeg je predsjednik Bušić smijenio s funkcije.

Vjerujem kako sve navedeno jasno govori koliko su navodi i optužbe iz priopćenja neosnovani i ispod civilizirane razine.

Nadalje neosnovane i neutemeljene su optužbe kako sam održavao većinu treninga i vodio većinu utakmica svih kategorija nogometne škole NK Imotski mimo pravila Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske Županije. Međutim, istina je sljedeća:

o načinu treniranja i vođenja utakmice sve se može provjeriti po zapisnicima utakmica koje je uredno kontrolirao delegat HNS-a. Treninge i utakmice sam vodio prema rasporedu. Sukladno propisima HNS-a, samo u situacijama spriječenosti, mijenjao sam trenere u nekoliko navrata u protekle dvije sezone, a nakon što bi se s istim upoznao delegat utakmice HNS-a, što smatram potpuno legitimnim.

Netočni su također navodi u priopćenju o načinu organiziranja kampa i naplati za usluge koje su trebali pripasti NK Imotski, te navodnom otkazivanju novog kampa jer se navodno predsjednik kluba NK Imotski 'suprotstavio navedenoj praksi' pa iznosim stvarnu situaciju:

Nogometni kamp je održan u srpnju 2019. godine na stadionu Gospin dolac za kojeg smo kao klub imali ugovor. Kamp je vođen i organiziran od strane gospodina Dina Bartolucija, predsjednika Coerver Hrvatska. Coerver Coaching je svjetska metoda broj 1 za učenje nogometnih vještina i obuku trenera, nastala prije 36 godina, a danas prisutna u preko 60 zemalja članice FIFA-e na svim kontinentima. Mnogi nacionalni nogometni savezi implementirali su ovu metodu u razvojne programe svojih mladih nogometaša.

Osnovna filozofija je razvoj tehnike, samopouzdanja, kreativnosti i karaktera djeteta kroz rad u manjim grupama. Kako sam Dina upoznao kroz svoj osobni razvoj znao je da imamo novoosnovani klub (NK Imotski 1991) te mi predložio održavanje kampa. Kamp je uspješno organiziran i imali smo tridesetak polaznika, uz najpovoljnije moguće cijene što se može provjeriti na njihovim stranicama.

Sredstva koja su tijekom održavanja ovog kampa plaćena Nogometnom klubu Imotski 1991 su za podmirenje minimalnih troškova održavanja svlačionica, pripreme stadiona, izleta na more koji je bio dogovoren u sklopu kampa, te za međuobroke djeci između treninga i ručka.

Uz profesionalni rad vrsnih stručnjaka sa djecom dobili smo i popust na kupnju opreme, te mogućnost da možemo sa trenerima doći na edukaciju u Zagreb.

U dogovoru sa Dinom Bartolucijem i ove godine NK Imotski 1991 je bio u predradnjama za organizaciju kampa kako na gradskom stadionu u Imotskom, tako i na druga dva terena lokalnih klubova koji su svoje terene ustupili besplatno. Međutim zbog restrikcija uzrokovanih epidemijom Covida-19, te financijske situacije naših sugrađana, bio je manji broj prijava te je gospodin Dino Bartoluci otkazao održavanje kampa ove godine, a ne ja, kako insinuira g. Bušić.

Sukladno dogovoru moj status u NK Imotski je bio ugovorni odnos na način da sam u NK Imotski bio prijavljen na 6 sati, a u NK Imotski 1991 na 2 sata.

NK Imotski nije ispunio sve svoje obveze sukladno Ugovoru, a moj je ugovor sa NK Imotski istekao 30. lipnja 2021. godine.

NK Imotski 1991 je udruga građana i od svog osnutka prije 4 godine nije prestao djelovati. Stoga se postavlja pitanje što to znači u objavi g. Bušića da 'pokušavam obnoviti djelovanje drugog nogometnog kluba u Imotskom'.

Još jednom ponavljam, NK Imotski 1991 je udruga građana koja ima svoja tijela upravljanja i svoje članove, a to su uglavnom roditelji djece koja igraju u klubu. Upravo potpora roditelja i sudjelovanje u odlučivanju o svemu bitnome za klub daje nam legitimitet i jamči transparentnost, a sve u cilju boljitka naše djece te afirmacije sporta kao važne karike u njihovu odgoju.

Svu dokumentaciju o radu i funkcioniranju kluba smo na traženje, u više navrata, dostavljali gradskoj upravi gdje je se sve detaljno pregledano i analizirano. Nadam se da će takva praksa provjere i analize biti provođena redovito te u svim ostalim udrugama i  klubovima. Kao i ostali nogometni klubovi članovi smo županijskog nogometnog saveza i djelujemo u gradu Imotskom sa svojom adresom, OIB-om, računom i aktivnostima već 4 godine. Naše financijsko izvješće se uredno vodi i šalje nadležnim institucijama, a svi koji su tražili i htjeli imali su mogućnost uvida u svaku našu transakciju.

Na sastancima tijekom 2019. godine kad je dogovarana suradnja naših klubova, predsjednik NK Imotski je jasno pred roditeljima i ostalim prisutnima iznio kako ide sa revizijom rada u NK Imotski te da će na polugodišnjoj i godišnjoj razini izaći sa financijskim rezultatima kluba, sa izvodima računa od trenutka preuzimanja kluba, da će istražiti i iznijeti javno što je sa dugom RNK Split prema NK Imotski i još mnogo toga. Nadam se da je revizija napravljena te da je moguće ostvariti uvid u stanje.

Nemam namjeru nikog prozivati za njegov rad ili nerad. Želja mi je samo maknuti se od nezdravih odnosa i raditi sa djecom na njihovom sportskom i ljudskom odgoju i razvoju, van dnevno političkih i interesnih domena.

Međutim sad koristim i ja priliku pitati što je sa svim ovim obećanjima, gdje je zastoj, zašto je se stalo sa rješavanjem nagomilanih problema i objavom podataka o poslovanju Nogometnog kluba Imotski. Vjerujem da isto ovo zanima navijače, članove kluba, simpatizere, a vjerujem u ovom trenutku i širu javnost kojoj ste kod iznošenja neistina i blaćenja mene osobno trebali sve javno objaviti kako bi javnost vidjela i znala što se stvarno događa.

Postavlja se i pitanje li je točno da je na račun kluba ponovno došlo oko 500.000,00 kuna od transfera Ante Rebića (u Milano), kao i oko 200.000,00 kuna od Ante Majstorovića. Ako je to točno, zašto predsjednik nije o tome izvijestio sve članove Nadzornog i Izvršnog odbora, gradonačelnika, te zainteresiranu javnost.

Je li i točna tvrdnja da se iz sredstava Nogometnog kluba Imotski odobrila pozajmica od 100.000,00 kuna privatnim osobama? Postoji još niz pitanja na koja će trebati odgovoriti.

Nameće se pitanje zašto je iz NK Imotski, otkako je gospodin Bušić predsjednik, otišlo toliko ljudi iz uprave kluba i zašto su smijenjeni ljudi koji su nekada igrali u klubu i ulagali sav svoj potencijal, svoja financijska sredstva, jednom riječju entuzijasti. Očito su kao takvi bili nepodobni, neposlušni… puno je tu pitanja 'zašto'.

Napominjem da su nakon objave priopćenja za javnost NK Imotskog dva člana Izvršnog odbora i jedan član Nadzornog odbora napustili svoje pozicije!?!

O neistinama oko nabavljanja trenirki za djecu kako bi bili svi jednako obučeni i mojoj osobnoj koristi, jednom treneru, naplati članarina,  opremi za teretanu koju sam htio prisvojiti i svim ostalim neistinitim navodima besmisleno je i ispod svake razine razglabati a i umorili bi ste se čitajući.

Osobito me vrijeđa navod, koji je naravno neistinit o mojim godišnjim primanjima, odnosno kako navode 'financijskoj koristi koja seže do 250.000,00 kuna godišnje'.

Rado ću pokazati bankovne izvode iz kojih se jasno vidi koliko sam novca primio od NK Imotski u protekle dvije sezone. Moja plaća je u prva četiri mjeseca (nakon dogovora o suradnji klubova) iznosila 5000 kuna, a kasnije je smanjena na 4000 kuna s tim da nisam primio zadnju plaću. Ovo sve je vidljivo iz ugovora i spomenutih bankovnih izvješća.

Također, financijsko izvješće NK Imotski 1991 je predočeno svim članovima kluba prošli mjesec na sastanku kao i gradskim strukturama od upravnih tijela do gradonačelnika. Dakle tajni o financijskim transakcijama i stanju u klubu nema, nisu tajna i dostupne su na uvid. 

Nadalje, pravno, neljudski, neprofesionalno i za svaku osudu je navod kako ja kao trener 'reketarim' svoje kolege.   

Sve moje kolege treneri i dalje su ostali uz mene što govori o mom odnosu sa njima. Iznoseći jednu situaciju u kojoj smo moje kolege i ja izišli u susret čovjeku, kako navode mladom visoko obrazovanom kolegi treneru, koji je u prosincu 2020. godine napustio klub iz privatnih razloga, te naš interni dogovor prikazati kao 'reketarenje' je žalosno.

Spomenuti kolega je u to vrijeme bio trener u klubu NK Imotski, paralelno aktivno igrao u NK Vinjani, radio dodatno kao trener u sportskoj udruzi i odrađivao treninge sa djecom u  gradu Vrgorcu te u susjednoj Bosni i Hercegovini (Rakitno kod Posušja), ponekad radio kao građevinski radnik.

S obzirom na privatne obveze i neočekivanu izolaciju zbog korone, mladi kolega trener nije mogao odrađivati preuzete obveze u klubu kroz mjesec studeni. Drugi kolege treneri i ja osobno smo izašli u susret i odradili  njegove termine u klubu. Kad je spomenuti kolega primio zadnju plaću za 11. mjesec, u zahvalu prema kolegama dao je drugom kolegi treneru 1200 kn kako bi se svi skupa počastili. U 12. mjesecu kolega me obavijestio kako ima drugu ponudu i da želi  pokušati u drugom klubu zbog lakšeg usklađivanja privatnih i poslovnih obveza, te novih izazova. Rastali smo se u fer i korektnim odnosima, od kolege smo pozvani treneri i ja osobno na vjenčanje na koje smo se odazvali i svi skupa se dobro zabavili.

Ostavljam cjelokupnoj javnosti na procjenu ovu situaciju i optužbu koristeći tešku riječ 'reketarenje'.

O organizaciji rada unutar NK Imotski i najavi nastupa od Dubrovnika do Zadra, te borbi za klub i djecu, znaju dobro i roditelji i djeca, naši kadeti, kad se u jednoj od utakmica 'ubacilo' igrača registriranog u drugom klubu, predsjednik se nije htio žaliti i tako je djeci svojim nepostupanjem uskratio prvo mjesto za koje su nam falila baš ta 2 boda.

Također, predsjednik NK Imotski nije isplatio plaću trenerima iako se sezona produžila, ucjenjujući ih da im u ugovoru stoji 8 mjeseci. Meni osobno nije isplatio plaću iako je ugovor istekao sa 30. lipnja 2021., te nije ispoštovao sve odredbe ugovora vezane za uplatu doprinosa itd.

Iz priopćenja g. Bušića saznao sam, za sada za mene neslužbenu informaciju, da sam smijenjen sa mjesta koordinatora Nogometnog Centra Imotski.

Ako je tome tako ovim putem pozivam Predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i članove Izvršnog odbora te ostale djelatnike pa i visoko pozicionirane čelnike HNS-a da ponovno preispitaju odluku o mojoj smjeni pogotovo ako je temeljena na ovim neistinama i lažima plasiranim od čelnika NK Imotski i trenutnim događanjima u NK Imotski.

Svoju funkciju sam kroz ovih 4-5 godina obnašao časno, pošteno  i predano što mogu potvrditi i moje kolege treneri, koordinatori i instruktor saveza. Volio bi izravno čuti od mjerodavnih razloge moje smjene, ako sam smijenjen i odgovor na pitanje tko je dao informaciju u javnost i članovima NK Imotskog prije nego sam osobno obavješten.

Nadalje kakvu poruku ovom objavom čelnici NK Imotski šalju trenerima, roditeljima i svima vama, svekolikoj javnosti, što je u pozadini svega?

Pa zar su svi ti ljudi, roditelji djece (najmanje 300 ljudi), treneri, pa u krajnjem slučaju i djeca slijepi da ne vide što sam kao trener, kao čovjek, svih ovih godine radio, uložio u razvoj i opstanak kluba, kakve u konačnici rezultate imamo.

Sa svim tim ljudima živim, radim i družim se svakodnevno. Imotski je mali grad i u njemu se sve zna, pa molim sami prosudite.

Svima onima kojima nije odgovarao moj način rada, jer i ja sam čovjek sa manama i vrlinama, želim svu sreću i poručujem da ću uvijek dati sve od sebe, da i dalje vrijedno radim i gradim svoju životnu sredinu u svakom pogledu ulažući sve svoje ljudske i stručne potencijale.

I na kraju kako je naš gradonačelnik 28. srpnja 2021. jasno u svom obraćanju rekao da:

Grad nema mogućnosti izravnog utjecaja na upravljačku politiku klubova, ovih ili kojih drugih, naime, upravo na tijelima klubova je upravljačka politika, no Grad ima obvezu skrbiti o sportu posebice u dijelu koji se odnosi na djecu i mlade.

Politika koju kao gradonačelnik provodi i na kojoj inzistira je cjeloviti razvoj Grada, a posebice na brizi o djeci, mladima, obitelji, a rezultati te politike su vidljivi i kroz podatke o broju rođene djeca na području Grada.

Nadalje, rekao je da inzistira i inzistirat će na postupanju koje se temelji na zakonitosti, transparentnosti, uključenosti i odgovornosti u obnašanja poslova od javnog interesa posebice u dijelu koji se odnosi na trošenja proračunskih sredstava i korištenje gradske imovine.

Upravo radi zaštite interesa i imovine Grada da je u svojemu mandatu višekratno izvijestio nadležne institucije o postupanjima za koje je držao da nisu zakonita i takav pristup će, u slučaju izostanka dogovora nadležnih tijela NK Imotski i NK Imotski 1991, primijeniti i na predmetnu problematiku.

Podržavam svaku riječ gradonačelnika i očekujem da će kriteriji za sve u svim segmentima biti isti, te da ćemo svi imati mogućnost koristiti naš gradski stadion i da će djeca već sutra nesmetano početi sa treninzima.

Svima vama koji ste odvojili svoje vrijeme čitajući ovaj demanti hvala na strpljenju.

Veliko hvala svima vama koji podržavate moj rad.

S poštovanjem

Vinko Malenica'

Vaša reakcija na temu