Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA PRVAKA: Napokon slavio i Tottenham, Kovač nastavio niz, pobijedio i Real

LIGA PRVAKA: Napokon slavio i Tottenham, Kovač nastavio niz, pobijedio i Real

Šahtar i Dinamo u Harkivu su odigrali 2:2

Nakon tri tjedna vratila nam se Liga prvaka. Odigrano je treće kolo u skupinama A, B, C i D. U skupini A pobjede i dalje niže PSG. Francuski je prvak slavio na gostovanju kod Club Bruggea 5:0. Dva gola zabio je Icardi, a tri Mbappe koji je u igru ušao u 52. minuti. No, i to mu je bilo dovoljno da postigne hat-trick za sigurnu pobjedu protiv Bruggea kojem je to prvi poraz sezone, nakon pozitivnog niza od 17 utakmica!

U drugom susretu ove skupine napokon je do slavlja stigao i Real. 'Kraljevi' su u Istanbulu svladali Galatasaray 1:0. Jedini gol na susretu djelo je Kroosa u 18. minuti. Nakon tri kola PSG je na vrhu s devet bodova, Real ima četiri, Club Brugge dva, a posljednji Galatasaray jedan.

U skupini B stopostotan učinak zadržao je Niko Kovač sa svojim Bayernom. Bavarci su u Grčkoj svladali Olympiakos 3:2. Grčka je momčad stigla do prednosti u 23. minuti golom El Arabija. Bayern je izjednačio u 34. golom Lewandowskog, a sjajni je Poljak u 62. svojim drugim pogotkom donio prednost njemačkom prvaku. U 75. je Tolisso povisio na 3:1, a četiri minute kasnije Guilherme je smanjio na 3:2. Ivan Perišić za Bayern je igrao od 86. minute. 

Do slavlja je napokon stigao Tottenham. Prošlogodišnji finalist Lige prvaka na svom je terenu razbio Crvenu zvezdu 5:0. Po dva pogotka za momčad Mauricija Pochettina postigli su Kane i Son, jednog je dodao Lamela. Bayern je vodeći s devet bodova, Tottenham ima četiri, Crvena zvezda tri, a Olympiakos jedan bod. 

U skupini C Manchester City je na svom Etihadu 'isprašio' Atalantu 5:1. Talijanska je momčad čak i povela, u 28. minuti Ukrajinac Malinovsky realizirao je kazneni udarac. No, vodstvo momčadi iz Bergama trajalo je samo šest minuta. U 34. je zabio Aguero, a četiri minute kasnije Argentinac je iz penala zabio za 2:1. U drugom dijelu Sterling je zabio hat-trick u 11 minuta (od 58. do 69. minute). Mario Pašalić za Atalantu je odigrao drugo poluvrijeme.

U drugom susretu skupine Šahtar i Dinamo u Harkivu su odigrali 2:2. Ukrajinci su poveli u 16. minuti golom Konoplyanke. U 25. je Olmo izjednačio na 1:1, a u 60. je Oršić iz penala zabio za 2:1. Prije toga je ukrajinski čuvar mreže Pjatov neshvatljivo povukao Gavranovića. Petnaest minuta prije kraja Dodo je donio bod Šahtaru. Manchester City je vodeći s devet bodova, Dinamo i Šahtar imaju četiri, dok je Atalanta na dnu bez bodova. 

U skupini D važnu je pobjedu ostvario Atletico Madrid. Momčad Diega Simeonea na svom je terenu svladala Bayer Leverkusen 1:0. Presudio je Alvaro Morata u 78. minuti, osam minuta nakon ulaska u igru. U drugom susretu ove skupine Juventus je u završnici slomio otpor Lokomotiv Moskve. Rusi su poveli u 30. minuti pogotkom Alekseja Mirančuka, a Juventus je do preokreta stigao golovima Dybale u 77. i 79. minuti. Atletico i Juventus imaju sedam bodova, Lokomotiv tri, dok je Bayer četvrti bez bodova.

Vaša reakcija na temu