Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Portal grada Kaštela KAŠTELA Kreativno proljeće starta u četvrtak

KAŠTELA Kreativno proljeće starta u četvrtak

U prostorima Kaštela Rušinac

Otvaranje Kreativnog proljeća upriličit će se 9.svibnja u 12.30 sati u prostorima Kaštela Rušinac u Kaštel Lukšiću .

Kreativno proljeće je manifestacija koja bi se u 2024. godini trebala realizirati po sedmi put, a obuhvaća cjelovit program događanja kojim se želi doprinijeti postojećoj turističkoj ponudi, brendirati Kaštela kao poznatu i iznimno poželjnu turističku destinaciju ne samo na nacionalnom već i na internacionalnom nivou.

'Za vrijeme proljeća kroz sedam tjedana i sedam tematskih cjelina objedinit ćemo postojeću ponudu sa novim događanjima kako bi Kaštela kao destinacije bila privlačne lokalnom stanovništvu i turistima za što duži i kvalitetniji boravak. Kroz bogat gastronomski, glazbeni, filmski, ekološki program kao i promociju kaštelanskih lokaliteta i aktivnog odmora želi se potaknuti dodatni razvoj lokalne zajednice i ojačati lokalne kapacitete kao i promovirati male i srednje poduzetnike', kažu organizatori.

Kreativni dio/ulica grada – brendirat će simbolički i stvarno važan dio grada za kreativne i kulturne industrije koji će se tijekom Kreativnog proljeća i ostalih događanja aktivirati različitim popularizacijskim događanjima – izložbe, koncerti, festivali s posebnim naglaskom na dostupnosti široj javnosti i turistima s obzirom na to da se manifestacije odvijaju u razdoblju turističke predsezone i posezone.

Vaša reakcija na temu