Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: LEN Marinić Kragić: Predsjednik Torcide je rekao da će oni nakon Šibenika prenijeti bazen na Poljud. Tako neće biti problema s ulaznicama

Marinić Kragić: Predsjednik Torcide je rekao da će oni nakon Šibenika prenijeti bazen na Poljud. Tako neće biti problema s ulaznicama

'Pozivam navijače da priredimo još bolji dekor u finalu'

Hrvatski reprezentativac Jerko Marinić Kragić uoči sutrašnjeg finala Europskog prvenstva u vaterpolu je rekao:

- Mađarska je ozbiiljna ekipa koja je napravila ogroman iskorak u roku od mjesec dana. Neće biti laka utakmica, ali i mi smo zasluženo u finalu. Oni su disciplinirana reprezentacija, trener im vodi i Ferencvaros, imaju isti sistem kojega njeguju u klubu i reprezentaciji. Znamo u kojem smjeru to može ići, vjerujem da ćemo ući sto posto spremni u utakmicu, idemo po zlato.

Je li mogao sanjati da će u svom Splitu doživjeti ovako nešto?

- Baš tako, mogao sam samo sanjati, ali napokon se san ostvario. Nije još gotovo, ostala je još ta finalna utakmica.

U polufinalu je zabio četiri gola, kako se sada osjeća?

- Kad se igra finale, ne postoji umor ni vanjski utjecaj. Sto posto smo spremni, nema kalkuliranja.

Atmosfera u Spaladium Areni?

- Publika je čudo. Zahvalio bih svima i pozivam navijače da priredimo još bolji dekor u finalu i da svi to proslavimo na kraju.

Je li barem na tjedan dana Marinić Kragić popularniji u Splitu od Marka Livaje?

- Teško. Ali sve ovo skupa, koliko je dobro za mene, toliko je i za vaterpolo. Nadam se da ćemo prestat igrati pred 100-200 ljudi. Vaterpolo je sport koji ima smisla, najveća nam je nagrada toliko publike uz bazen.

Hoće li uspjeti zadovoljiti sve one koji traže ulaznicu za finale?

- Nažalost neću. Moj veliki prijatelj Ante Bakalić, predsjednik Torcide, slao je poruke Savezu da će oni doći iz Šibenika i prenijeti bazen na Poljud, tako da ne bude problema s kartama. Rekao nam je pomoćni trener Renco Posinković da bi valjda 700.000 ulaznica bilo dovoljno da svih namiri. I dalje mislimo da smo krivo čuli, ali opet se srušio sustav. Mislim da bi Poljud bio taman.

Na upit bi li radije da Hrvatska osvoji Davis Cup ili Hajduk postane prvak, Borna Gojo je svojedobno bez puno razmišljanja odabrao ono prvo. Što kaže Marinić Kragić, titula 'bijelih' ili Euro s reprezentacijom, što bi odabrao?

- Ja taj Hajdukov naslov prvaka čekam od svoje 14. godine, živim za njega. Ne znam koliko će za mene još biti prilika da postanem europski prvak u vaterpolu, tako da je najbolje da u oba natjecanja odemo do kraja. Možda malo politički odgovor, ali zašto ne - neka Hajduk bude prvak, a Hrvatska sutra osvoji Europsko prvenstvo!

Vaša reakcija na temu