Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Petković prokomentirao Dalićevu kritiku

Petković prokomentirao Dalićevu kritiku

Javno je dao svoje mišljenje

Tri dana uoči utakmice protiv Italije pred novinarima su se u bazi hrvatske nogometne reprezentacije u Neuruppinu pojavili Bruno Petković i Dominik Livaković

- Jako je teško procijeniti što fali u našoj igri. Možda previše forsiramo prema naprijed, izgubljene lopte, promašene prilike. Sve to stvara određenu nervozu. Ne mogu za nijednog igrača reći da nije dao maksimum na treningu. Sve taktičke zamisli koje imamo moramo slijediti jednosmjerno. Jako puno toga se piše i priča. Spominje se negativna atmosfera zbog kritika koje su bili upućene meni ili bilo kome od mojih suigrača. Kada igraš na ovom nivou, reprezentacija je iznad svega. Mi smo svi odrasli muškarci. Od stožera do zadnjeg igrača i ekonoma, svima nam je u cilju da Hrvatska ostvari što bolji rezultat. Nekad ispadne drugačije. Prva protivnička akcija završi u našem golu. Bilo je utakmica koje smo igrali loše, a pobijedili smo, a bilo je obratno - komentirao je Petković, a na pitanje o Italiji odgovara: 

- Protiv Španjolske su pokazali određeni deficit u svojoj igri, bili su jako podređeni. Vidjeli smo neke stvari koje bi mogli implementirati u našu igru što ne bi njima odgovaralo. Imamo još vremena za analizu, siguran sam da će stožer puno više vremena potrošiti na to gdje bi mogli najviše naštetiti Talijanima.

Dominik Livaković u dvije utakmice primio je pet pogodaka.

- Prve dvije utakmice smo mijenjali obranu, ali puno smo prije toga igrali skupa, to su sve kvalitetni igrači. Pet golova u prve dvije utakmice, prvo meni nije ugodno čuti, moramo poraditi na nekim segmentima, vjerujem da ćemo to popraviti u sljedećim dvobojima.

Kako protiv Italije?

- Svaka utakmica je na velikom natjecanju kvalifikacijska, sami ovisimo o sebi, to je dobro. Dat ćemo sve od sebe da razveselimo navijače. 

Kakvi su talijanski napadači?

- Imaju kvalitetu momčad, Scamacca, Chiesa, Frattesi... Imaju dobre igrače iz dobrih klubova. 

Vaša reakcija na temu