Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ludi rasplet skupine E, svi imaju četiri boda!

Ludi rasplet skupine E, svi imaju četiri boda!

Ukrajinci su posljednji

Posljednje utakmice skupine E, između Ukrajine i Belgije (0:0) te Slovačke i Rumunjske (1:1), završile su neodlučenim rezultatom. 

Na susretu u Stuttgartu Belgija je sveukupno bila nešto konkretnija, Ukrajina je također u više navrata bila opasna, ali u konačnici je izostala realizacija te se mreže niti jednom nisu zatresle. 

U drugoj utakmici u skupini, odigranoj u Frankfurtu, prva je povela Slovačka preko Ondreja Dude u 24. minuti, da bi Razvan Marin u 37. minuti iz kaznenog udarca izjednačio rezultat. Do kraja susreta više nije bilo pogodaka. 

Tako su sve četiri reprezentacije u grupnoj fazi osvojile po četiri boda, ali najdeblji kraj je izvukla Ukrajina zbog najlošije gol-razlike. Zanimljivo, Ukrajinci su prva momčad u povijesti koja je s četiri boda završila na posljednjem mjestu skupine. Slovačka je završila treća, isto zbog gol-razlike, dok je Rumunjska zauzela prvo mjesto ispred Belgije zbog više postignutih pogodaka na turniru. 

Rumunji će u osmini finala igrati protiv Nizozemske ili Slovenije, Slovačka protiv Španjolske ili Engleske, dok će Belgija snage odmjeriti s Francuskom. 

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu