Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Split otvara sezonu protiv Igokee (18 sati)

Split otvara sezonu protiv Igokee (18 sati)

'Žute' očekuje niz teških protivnika na početku sezone

Košarkaši Splita danas će od 18 sati na Gripama igrati otvoriti novu sezonu, u goste im stiže Igokea u sklopu 1. kola regionalne ABA lige.

Ljeto na Gripama je bilo prometno, momčad su napustili kapetan Kalajžić, Perković, Runjić, Sullivan i Funderburk. Dakle, cijela jedna petorka, a njihova mjesta upotpunili su razigravači Kapusta i Katić, krilni igrač Škara, te pod koševima Benson. Kapetansku traku je preuzeo Shorter.

Splićani su solidno odradili pripremno razdoblje, nakon teških poraza protiv novog ABA ligaša Dubaija, te ljubljanske Cedevita Olimpije, odigrali su dobre dvije partije na međunarodnom turniru u Španjolskoj - protiv domaćina Breogana i angolske momčadi Petro Launda, da bi pripreme zaključili minimalnim porazom protiv Budućnosti i pobjedom protiv Širokog Brijega.

Međutim, sve to se sada zaboravlja, na Gripe stiže respektabilan protivnik, a sudeći prema rasporedu koji nije nimalo ugodan za 'žute' na početku ABA lige, današnji dvoboj bi mogla biti jedina realna šansa da momčad Slavena Rimca dođe do pobjede u prva četiri kola regionalne lige. Splićani će još u tom razdoblju na Gripama dočekati favoriziranu Crvenu Zvezdu, a u goste će morati kod Budućnosti i Cedevita Olimpije.

Dakle, otvaranje sezone bit će zahtjevno za 'žute', a tim više današnji dvoboj dobiva na važnosti.

Vaša reakcija na temu