Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar SUĐENJE U FINALU: I Zadrani i Splićani prešutjeli loše izdanje, valjda smo vidjeli ono najgore

SUĐENJE U FINALU: I Zadrani i Splićani prešutjeli loše izdanje, valjda smo vidjeli ono najgore

Nadamo se kako smo najlošije izdanje sudaca u finalnoj seriji ove godine već vidjeli

Osim Zadrana, prvu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske trebala bi vrlo brzo zaboraviti i sudačka trojka Denis Hadžić, Alfred Jovović i Marko Stanković. Zaokupljeni svojim problemima i lošim izdanjem, domaćini i njihov trener Danijel Jusup 'gentlemenski' su prešutjeli arbitražu u prvom finalnom dvoboju, nisu htjeli tražiti alibi u ičemu drugom osim u svojim redovima. 

Njihovi navijači posebno su i s pravom negodovali u završnici utakmice, kada su suci najblaže rečeno bili 'laki na obaraču'. U nekim situacijama čak ne možemo govoriti ni o kriteriju dosuđivanja prekršaja, jer su suci  sami sebi ispleli mrežu u koju su se zapetljali, pa su puhali u zviždaljku i slali igrače na liniju slobodnih bacanja i za najbenignije kontakte (ako ih je u nekim situacijama uopće bilo).

Daleko od toga da i Splićani mogu biti zadovoljni sa suđenjem - gotovo je nevjerojatno da u ovako važnoj utakmici, suci uspiju previdjeti, odnosno barem ne provjeriti 'tricu' Božića u završnici treće četvrtine, kada su Zadranima praktički poklonili jedan poen - naime na ponovljenoj snimci se vidi kako najbolji zadarski igrač gazi liniju '6,75'. 

Postala je već ustaljena praksa na košarkaškim terenima da se takve situacije pregledavaju u prvom sljedećem prekidu i rezultat se korigira sukladno viđenom, ali iz nekog razloga Hadžić, Jovović i Stanković to nisu napravili. Možemo samo zamisliti kakvu bi buru negodovanja naknadno izazvala takva odluka da je taj jedan poen odlučio pobjednika ili odveo utakmicu u produžetak. A nije bilo daleko.

Vidjeli smo i vrlo upitno dosuđenu nesportsku grešku Runjića na centru, dok s druge strane na početku drugog poluvremena, čisti kontranapad i lagane poene 'žutih' je sličnom žestinom zaustavio Lakić, ali suci su procijenili kako to nije dovoljno da bi pokazali 'nesportsku'. Rimac je u ključnim trenucima utakmice, kod rezultata 66:66 'challengom' morao spašavati jedan očigledno krivo dosuđeni aut i to sucu ispred očiju. U istom napadu je Shorter zabio tricu...

Bilo kako bilo, nadamo se kako smo najlošije izdanje sudaca u finalnoj seriji ove godine već vidjeli - sjetit ćemo se kako je i prošle sezone prva utakmica izazvala veliko nezadovoljstvo, suci su propustili tada na Gripama dodijeliti isključujuću tehničku pogrešku Božiću...

Vaša reakcija na temu