Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU zadarska Splitska policija u protekla tri dana sankcionirala 65 alkoholiziranih vozača, najpijaniji je imao 2,47 promila

Splitska policija u protekla tri dana sankcionirala 65 alkoholiziranih vozača, najpijaniji je imao 2,47 promila

Alkotestirali su 222 vozača

Od petka do nedjelje policajci su na cestama Splitsko-dalmatinske županije obavili alkotestiranje nad čak 222 vozača i sankcionirali 65 prometnih prekršaja vezano uz vožnju pod utjecajem alkohola, dok je čak pet osoba odbilo testiranje na droge. Kod sedam vozača izmjerena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,51 g/kg.

U Tilju je jučer zaustavljen 27-godišnjak koji je imao čak 2,47 promila alkohola u organizmu. Doveden je u policijske prostorije do otrježnjenja. Nakon istrage je doveden na Općinski sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

U Solinu su u subotu zaustavili 41-godišnjaka koji je prošao kroz crveno svjetlo, a utvrđeno je kako ima 2,2 promila alkohola u organizmu. Na Hvaru je zaustavljen 36-godišnjak kojem su izmjerili 1,88 promila, a utvrdili su i da mu je isteklo važenje registarskih oznaka. U Sinju je zaustavljen 44-godišnjak koji zbog 1,67 promila alkohola u organizmu mora platiti kaznu u iznosu od 1330 eura. 

Tijekom noći sa subote na nedjelju na samo na području PP Sinj sankcionirano je 17 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

U Splitu su u nedjelju zaustavili 26-godišnjaka koji je imao 1,53 promila, a vozio je iako mu je na snazi bila mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Na Prekršajnom sudu u Splitu mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana. 

Tijekom noći na 16. lipnja samo na području Splita sankcionirano je 13 alkoholiziranih vozača i utvrđena im je alkoholiziranost od 0.54 g/kg  koncentracija, pa sve do 1.23 g/kg

Tijekom noći na 15. lipnja na području Omiša su tri vozača odbila obavljanje testiranja na prisutnost droge u organizmu, kod jednog vozača je obavljenim testiranjem utvrđena prisutnost droge, dok je jedan vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola ( 0.71 g/kg)

Također, u subotu oko 18 sati na području Omiša dogodila se prometna nesreća u kojoj je  57-godišnji vozač motocikla uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1.19 g/kg.

Vaša reakcija na temu