Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUDAČKI EKSPERT: Osam minuta nadoknade je posebno poglavlje, a ne zaboravimo da su sucu nadređeni uglavnom Talijani!

SUDAČKI EKSPERT: Osam minuta nadoknade je posebno poglavlje, a ne zaboravimo da su sucu nadređeni uglavnom Talijani!

'Radi se o sucu koji često sebe stavlja u prvi plan s dvojbenim, samo njemu logičnim odlukama'

Sudački ekspert Goran Tenžera je ovako komentirao suđenje Dannyja Makkelieja u dvoboju Hrvatske i Italije (1:1):

- Pribojavao sam se suđenja Makkelieja kada sam vidio da je delegiran za ovu utakmicu. Radi se o sucu koji često sebe stavlja u prvi plan s dvojbenim, samo njemu logičnim odlukama. Oštetio je već na ovom Euru Mađare na utakmici s Nijemcima, kada je prvom pogotku prethodno prekršaj na obrambenog igraču, ovaj put je ipak vidio prekršaj Budimira na Bastoniju. Od početka utakmice je imao neujednačen kriterij u brojnim procjenama prekršaja i disciplinskih mjera na štetu naše reprezentacije.

Tenžera je nastavio:

- Dojam je da je sucu najteže bilo kada je tek nakon intervencije VAR-a morao dosuditi jasan kazneni udarac za Hrvatsku. Sučiću je u 24. minuti za prvi ozbiljniji prekršaj dao opomenu. Nakon toga igrač Italije sprječava brzo izvođenje slobodnog udarca udaranjem lopte daleko od mjesta prekršaja, tu je za suca dovoljno samo upozorenje. Kovačić je u 60. trpio prekršaj talijanskih igrača bez da je dosuđen prekršaj na njemu. Modrić revoltirani s tim pravi prekršaj za opomenu. U 73. min Pongračić je opomenut bez pravog razloga i tako bi se moglo još dalje nabrajati.

Naš komentator suđenja ističe:

- Posebno poglavlje je nadoknada vremena od osam minuta. Jasne su upute UEFA-e da za razliku od FIFA-e sudačke nadoknade trebaju ostati u okvirima nužne nadoknade kao povrede, zamjene... Uglavnom se tu radi o četiri do pet minuta nadoknade, što je bilo tijekom dosadašnjeg tijeka prvenstva pa i za ovu utakmicu. Imali smo relativno kratak VAR kod kaznenog udarca, pomoć suigrača Stanišiću i izmjene, tako da ovako velika nadoknada, uz sve prijašnje odluke suca, baca veliku sjenu, kako na samog suca, tako i njegove nadređene koji su, da ne zaboravimo, uglavnom Talijani, Collina, Rossetti... Još nam je u svježem sjećanju Orsato iz Katra sa dosuđenim nepostojećim penalom za Argentinu. Na kraju se jednostavno moramo složiti s našim izbornikom Dalićem da naša reprezentacija nema ni minimalan, a svojim igrama i igračima zaslužen respekt niti od FIFA-e, niti UEFA-e.

Vaša reakcija na temu