Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UŽIVO (21.00) Gattuso na premijeri pred poljudskom publikom priprema iznenađenje u početnih 11!

UŽIVO (21.00) Gattuso na premijeri pred poljudskom publikom priprema iznenađenje u početnih 11!

Prvi susret drugog pretkola Konferencijske lige: Hajduk - HB Torshavn

Pred Hajdukom je prvi ispit u novoj sezoni. U prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige 'bijeli' danas (21 sat) na Poljudu dočekuju HB Torshavn s Farskih otoka. Prva je to prepreka na putu do toliko željenih skupina europskog natjecanja. Od posljednjeg nastupa prošlo je dugih 14 godina, a na Poljudu se nadaju da bi se ove sezone taj ružan niz mogao prekinuti. 

S nestrpljenjem se čeka i službeni debi Gennara Gattusa na klupi Hajduka. Talijanskom stručnjaku to će biti 28. europski ogled na trenerskoj klupi. Do sada je vodeći Milan, Napoli i Marseille ostvario učinak od 12 pobjeda, šest remija i devet poraza. Zanimljivo je da će ovo Gattusu biti debi u Konferencijskoj ligi, do sada je vodio 25 utakmica Europske lige i dvije u Ligi prvaka. 

HB Torshavn s klupe također predvodi Talijan. Ime mu je Adolfo Sormani, ima 58 godina i na klupi HB-a je od početka godine. Prvenstvo na Farskim otocima je u tijeku, odigrano je 16 utakmica, a HB je trenutno drugoplasirani s 39 bodova, šest manje od vodećeg Vikingura. Trenutno je prvenstvena stanka (od 4. srpnja), a zanimljivo je kako je HB izgubio posljednje dvije utakmice. 

U najavi utakmice Gennaro Gattuso istaknuo je respekt prema protivniku, iako je svima jasno da je Hajduk veliki favorit. No, to će trebati pokazati na terenu. Otkrio je i kako Ivan Rakitić nije u konkurenciji za ovaj ogled. 

Mogući sastav Hajduka: Lučić, Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo, Krovinović, Capan, Pukštas, Kalik, Sahiti, Livaja. 

Glavni sudac utakmice je Matthew De Gabriele s Malte. Pomagat će mu sunarodnjaci Jurgen Spiteri i Mitchell Scerri. Četvrti sudac je Andrea Sciriha, također s Malte. 

U drugom pretkolu Konferencijske lige VAR-a nema, videotehnologija dostupna je (tek) od trećeg pretkola.

Tekstualni prijenos možete pratiti na Dalmatinskom portalu. Sponzor prijenosa je tvrtka Tommy. 

Vaša reakcija na temu