Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr Zanimljiva jedanaestorka, Hajduk je istrčao na teren bez stranaca

Zanimljiva jedanaestorka, Hajduk je istrčao na teren bez stranaca

'Nisam protiv stranaca ako oni donose razliku u kvaliteti'

Hajduk je na Rujevici istrčao u sastavu Lučić, Hrgović, Uremović, Prpić, Melnjak, Krovinović, Rakitić, Durdov, Kalik, Biuk, Livaja. Zanimljivo - prvih 11 bez stranaca.

Doduše, vratar Lučić je rođen u Beču, ali roditelji su mu tamo otišli početkom devedesetih iz sela pokraj Gunje, Kalik je rođen u Australiji, gdje su mu roditelji otišli s Korčule, a Rakitić je rođen u Švicarskoj. Raketin otac Luka je Slavonac, roditelji su mu u inozemstvo otišli 'trbuhom za kruhom', a on je postao jedan od najboljih naših nogometaša svih vremena, s kojim je Hrvatska igrala finale SP-a u Rusiji.

Spominjemo ovo jer se nekad znalo isticati kako je previše stranaca u momčadi, fali naših, nedostaje Dalmatinaca i slično.

- Mene to veseli. Da me netko krivo ne shvati, ja sam igrao vani u nekoliko zemalja i nisam protiv stranaca ako oni donose razliku u kvaliteti. Ali nekako povijesno gledajući, Hajduk je najbolje rezultate ostvarivao kad je imao gro svoje momčadi iz naše domovine i dalmatinskog bazena. Najviše me veseli što vidimo da mladi igrači dobivaju šansu, Durdov, Hrgović, Prpić koji je dobio pretpoziv za A-selekciju. Imamo jako dobru bazu mladih igrača, Gattuso im se ne boji dati šansu i to je pravi put za napredak čitavog kluba i ekipe - rekao je na ovu temu nekadašnji Hajdukov stoper Luka Vučko.

Vaša reakcija na temu