Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press REGATA 'MIRNO MORE' Završena najveća svjetska jedriličarska humanitarna plovidba za socijalno ugroženu djecu i mlade

REGATA 'MIRNO MORE' Završena najveća svjetska jedriličarska humanitarna plovidba za socijalno ugroženu djecu i mlade

Plovidba Jadranom okupila stotinu jedrilica s djecom i mladima iz 30 nacija, promičući inkluziju i zajedništvo. Valamar podržao regatu osiguravši tri jedrilice za sudionike

Završena je regata 'Mirno More', najveća svjetska humanitarna jedriličarska manifestacija za djecu i mlade iz socijalno osjetljivih skupina, koja je ove godine obilježila svoje jubilarno 30. izdanje. Tjedan dana, od 14. do 21. rujna, oko stotinu jedrilica i 1.000 sudionika iz 30 nacija plovilo je Jadranom, od Šibenika do Splita, šireći poruke mira, tolerancije i zajedništva.

Ova jedinstvena regata, koju organizira austrijska udruga 'Mirno More', okupila je djecu i mlade iz dječjih domova, SOS dječjih sela, socijalnih zajednica i terapijskih ustanova iz različitih zemalja, uključujući Hrvatsku, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Srbiju. Pod vodstvom edukatora i skipera, sudionici su, ploveći hrvatskom obalom, učili o timskom radu, zajedništvu i mirnom rješavanju sukoba. Kroz zajedničke aktivnosti, naglašena je važnost inkluzije, međusobnog razumijevanja i rušenja predrasuda.

Ove godine sudionici su uživali u tjednu ispunjenom formacijskim jedrenjem, piknicima, kreativnim radionicama i Festivalom mira u Marini Kaštela, gdje su djeca sama pripremala nastupe i sudjelovala u sportskim igrama. Kao vrhunac tjedna, održana je zajednička plovidba svih stotinu jedrilica prema Splitu, pod simbolom mira. Atmosfera suradnje na moru i kopnu potvrdila je važnost ove regate u promicanju društvene kohezije, tolerancije i osnaživanju socijalno osjetljivih skupina.

Valamar je podržao tri jedrilice u okviru ovogodišnje regate Mirno More, koje su omogućile, među ostalim, i djeci iz Hrvatske da sudjeluju u ovom jedinstvenom iskustvu jedrenja i zajedništva. Ovim doprinosom Valamar je nastavio svoja kontinuirana ulaganja u projekte koji podržavaju socijalno osjetljive skupine, posebno djecu i mlade.

'Ponosni smo što sudjelujemo u ovoj jedinstvenoj inicijativi koja već 30 godina promiče vrijednosti mira i zajedništva. Vjerujemo da će ova godina svim sudionicima ostati upamćena po nezaboravnim iskustvima i prijateljstvima koja su sklopljena na moru te ljepotama hrvatske obale', izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.

Regata 'Mirno More' prvi je put održana 1994. godine kao mala inicijativa s tri broda, namijenjena pomoći djeci izbjeglicama iz ratom pogođenih područja. Danas, 30 godina kasnije, postala je simbolom solidarnosti i zajedništva kroz koju je prošlo više od 12.000 djece iz gotovo 30 nacija. 'Mirno More' pruža djeci i mladima u nepovoljnom položaju priliku da kroz jedrenje dožive nova iskustva, sklapaju prijateljstva i usvoje vrijednosti koje će im pomoći u svakodnevnom životu. Regata će i u budućnosti ostati važan simbol jedinstva i solidarnosti, povezujući djecu i mlade iz kroz jedinstveno iskustvo jedrenja.

Vaša reakcija na temu