Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Kreativna radionica 'Eko umjetnici' Udruge Sunce na Festivalu Split za djecu

Kreativna radionica 'Eko umjetnici' Udruge Sunce na Festivalu Split za djecu

Održat će se 5. listopada

Udruga Sunce s ponosom sudjeluje na Festivalu Split za djecu namijenjenom djeci, roditeljima i stručnjacima. Programu će doprinijeti kreativnom radionicom naziva Eko umjetnici, koja će se održati 5. listopada od 10 do 11.30 sati u knjižnici Bol-Plokite (Tolstojeva 32, Split).

Radionica je namijenjena djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, a tema je kreativna upotreba reciklažnih materijala. Djeca će, uz vodstvo edukatora i volontera iz udruge Sunce, od materijala iz kućanstva, poput rola toaletnog papira i kutija za jaja, izraditi aviončiće, morske sirene, cvijeće i vaze.

Roditelji su također dobrodošli, iako njihovo sudjelovanje nije obavezno.

Za sudjelovanje je potrebna prijava putem obrasca na sljedećoj poveznici.

'Ako niste u mogućnosti sudjelovati na radionici, pozivamo vas da pratite naše profile na društvenim mrežama, na kojima svakog petka objavljujemo kreativne ideje za izradu različitih predmeta od reciklažnih materijala', kaže Domagoj Goreta, asistent u Odjelu za edukaciju i informiranje Sunca.

Sunce nosi oznak kvalitete #SKOCKANO za edukacijske programe

Sunce redovno provodi edukacijske usluge za djecu predškolske dobi, osnovnih i srednjih škola.

Od 1. lipnja 2023. Sunce nosi i oznaku #SKOCKANO kvalitete na temelju svojih edukacijskih programa. SKOCKANO je sustav osiguravanja kvalitete koji podržava udruge u unapređenju obrazovnog rada.

'Sunce nudi čak pet edukacijskih programa za djecu i mlade: Kompostiranje, Odgovorno stvaranje i postupanje otpadom, Zeleni reporteri, Održiva učenička poduzeća i Morske ptice. Glavna nit vodilja edukacijskih aktivnosti za djecu upoznavanje je s okolišno-odgovornim načelima svakodnevnog života. Naši edukatori sve usluge kreiraju ponaosob po potrebama i mogućnostima korisnika', naglašava Goreta.

Festival Split za djecu održati će se od 4. do 6. listopada 2024. godine diljem Splita. Uključuje više od 50 besplatnih aktivnosti, besplatan ulaz u muzeje, sajam razmjene dječje odjeće i igračaka te konferenciju za roditelje i stručnjake.

'Pozivamo sve roditelje i djecu da nam se pridruže na ovoj jedinstvenoj prilici za učenje, zabavu i zajedničko stvaranje!', poručuju iz Udruge za kraj.

Vaša reakcija na temu