Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HBS BOKS Sara Beram najbolja boksačica, Hrvatskoj sedam zlata u Sarajevu

BOKS Sara Beram najbolja boksačica, Hrvatskoj sedam zlata u Sarajevu

Veliki uspjeh

Hrvatska prvakinja i olimpijska kandidatkinja Sara Beram, (29) osvojila je zlatnu medalju na 22. EUBC turniru 'Mustafa Hajrulahović Talijan' i proglašena je za najbolju boksačicu turnira, javlja Hrvatski boksački savez.

Sara je u finalu seniorki do 63 kg odličnom izvedbom u zahtjevnom, žestokom meču podijeljenom odlukom 2:1 pobijedila prvakinju Rusije Alinu Pushkar (21), bivšu viceprvakinju Europe u mlađim seniorkama 2021. godine i zasluženo nosi pobjednički pehar za najbolju boksačicu iz Sarajeva.

Sara je trijumf osigurala u prvoj i trećoj rundi koje su jednoglasno otišle na njezinu stranu, dok je Ruskinja dobila prednost u drugoj rundi! Naša prvakinja nije nimalo imala problema s prilagodbom na borbu bez kacige, jer u Sarajevu se primijenila nova odredba Svjetske boksačke federacije IBA-e kako seniorke, kao i seniori, više neće boksati s kacigama.

Sara je do finala prošla predstavnicu Moldavije WO, a boravak u Sarajevu iskoristila je i za kvalitetne sparinge s još dvije ruske reprezentativke u kojima je pokazala izvrstan napredak u formi i da je vrlo dobro iskoristila vrijeme za odmor i kondicijsku pripremu nakon olimpijskih kvalifikacija ovoga lipnja kada je zaustavljena u plasmanu na Olimpijske igre.

Čestitke našoj prvakinji i treneru Damiru Stručiću, kao i cijeloj našoj reprezentaciji pod vodstvom sportskog direktora Dražena Burića, trenerima Leonardu Pijetraju i Mati Domazetu, koja je osvojila najviše zlatnih medalja na 'Memorijalu Mustafe Hajrulahovića Talijana' u Sarajevu!

Hrvatska je u Sarajevu, u konkurenciji 12 zemalja, osvojila prvo mjesto sa 7 zlatnih medalja i četiri srebrne.

U subotnjim finalima zlata su osvojili naši reprezentativci u mlađim seniorima Mate Jukić 63,5 kg i Josip Tokić 86 kg, a srebra seniori U-22 Vide Prkačin 57 kg i Mateo Paulinić 71 kg.

Naša selekcija seniora U-22 i mlađih seniora koji se pripremaju za skorašnje Europsko prvenstvo seniora do 22 godine u Sofiji i Svjetsko prvenstvo mlađih seniora u Budvi brojila je 10 članova (Jan Morović nije nastupio zbog ozljede) plus seniorka Sara Beram i ukupno su ostvarili 11 pobjeda u 15 mečeva mečeva.

Sportski direktor nacionalnih selekcija HBS-a Dražen Burić vrlo je zadovoljan formom koju su iskazali svi naši reprezentativci u Sarajevu, uz jako dobre mečeve i iskazanim zajedništvom, a svi su uz mečeve svakodnevno imali i kvalitetne treninge i sparinge.

SENIORI U-22

57 kg – Vide Prkačin (Torcida Split) srebro – u polufinalu pobijedio predstavnika Kosova Luara Aliua, a u finalu u izjednačenom meču izgubio od drugog predstavnika Kosova Bashkima Bajokua.

60 kg – Matej Zebić (Pauk Split) srebro - finalu je imao vrlo kvalitetan meč u kojem je izgubio na bodove od predstavnika BiH Luke Veljovića.

63.5kg – Ivan Božac (Pula) zlato - finalu je sigurno i uvjerljivo u odličnom meču pobijedio predstavnika Kosova Lorenta Muratija.

71 kg – Mateo Paulinić (Rovinj) srebro - u finale je prošao pobjedom WO i borio se srčano protiv reprezentativca Rusije Mukhammadzona Makshmadshoeva i izgubio na bodove.

80 kg – Antonio Grabić (Leonardo Zagreb) zlato -u finalu je dominantno, prekidom u 2. rundi svladao domaćeg predstavnika BiH Mustafu Eroglua.

MLAĐI SENIORI

60 kg – Matej Marton (Leona Zagreb) srebro - u finalu je izgubio na bodove od predstavnika Francuske Sandra Spice.

63.5kg – Mate Jukić (Osijek) zlato - Sjajan nastup mladog Osječanina, u polufinalu je svladao reprezentativca Rusije Mukhammada Nazarova, a u finalu još jednom odličnom izvedbom predstavnika Afganistana Azimi Sayeda Mokhtara.

71 kg – Luka Pavlic (Arena Zagreb) zlato - dva odlična meča i dvije uvjerljive pobjede protiv domaćih predstavnika BiH, Amara Muslića i Nuha Hebibovića.

75 kg – Danijel Đukić (Brod) zlato - bez borbe WO dobio finale.

86 kg – Josip Tokić (Torcida Split) ZLATO U finalu dominantno svladao domaćeg predstavnika Bakira Mešalića.

SENIORKA 63 kg – Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb) zlato -u polufinalu čekala Moldavku i prošla WO, u finalu u najboljem ženskom meču turnira svladala rusku prvakinju Alinu Pushkar.

Vaša reakcija na temu