Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube ATENTAT U SLOVAČKOJ Književnik otkrio zašto je upucao premijera Fica

ATENTAT U SLOVAČKOJ Književnik otkrio zašto je upucao premijera Fica

Ministar unutarnjih poslova optužio medije, novinare i društvene mreže za širenje mržnje

Slovački premijer Robert Fico upucan je nakon sjednice vlade u Handlovi, oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Do atentata je došlo kada je Fico otišao među okupljene ljude.

Prema informacijama, premijer Slovačke ustrijeljen je s nekoliko hitaca u prsa i trbuh. Hitno je helikopterom prevezen u bolnicu i stanje mu je, kako javljaju slovački mediji, jako teško. Slovačka vlada je objavila da je Fico u životnoj opasnosti, prenosi Index.

Napadač je uhićen na licu mjesta i navodno je riječ o 71-godišnjaku Juraju Cintuli, poznatom slovačkom književniku. Atentator je na ispitivanju rekao da je pucao u premijera jer se ne slaže s politikom vlade.

Ministar unutarnjih poslova rekao je da je napad politički motiviran te je optužio medije, novinare i društvene mreže za širenje mržnje koja je dovela do atentata.

Vaša reakcija na temu