Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay FENOMEN VIDJELICA Vatikan će iznijeti stav o Međugorju

FENOMEN VIDJELICA Vatikan će iznijeti stav o Međugorju

Status 'nihil obstat'?

Velika vijest stiže iz Vatikana. Za četvrtak u 11.30 sazvana je konferencija za novinare na temu 'Duhovno iskustvo Međugorja'.

Odjeknulo je to kao bomba. Očekuje se, naime, da će Vatikan tada donijeti svoj stav o Međugorju i fenomenu vidjelica, javlja Danas.

Konferenciju će održati prefekt Dikasterija za nauk vjere kardinal Víctor Manuel Fernández, tajnik Doktrinarnog odjela istog dikasterija mons. Armando Matteo te prefekt Dikasterija vatikanskih komunikacija Andrea Tornielli.

Već sad se spekulira da bi fenomen Međugorja trebao dobiti status 'nihil obstat', što bi značilo da se ne može izraziti sigurnost u istinitost nekog nadnaravnog fenomena, ali da Vatikan priznaje znakove djelovanja Duha svetoga.

Vaša reakcija na temu