Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Koordinatori za otvorena pitanja Hrvatske i Srbije dogovorili pojačavanje i ubrzavanje aktivnosti

Koordinatori za otvorena pitanja Hrvatske i Srbije dogovorili pojačavanje i ubrzavanje aktivnosti

Obje strane suglasne su kako će intenziviranje rada na rješavanju otvorenih pitanja pridonijeti stvaranju konstruktivne atmosfere u bilateralnim odnosima

U Zagrebu, 17. listopada 2024., održan je sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije - državnog tajnika za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Frane Matušića i državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije Damjana Jovića.

Na sastanku je napravljen pregled dosadašnjih aktivnosti međudržavnih mješovitih povjerenstava zaduženih za rješavanje otvorenih pitanja. Dogovoreno je da će obje strane pojačati i ubrzati svoje aktivnosti kroz rad povjerenstava za pojedina kako bi se što prije postigli konkretni rezultati. Razgovaralo se i o drugim pitanjima koja se tiču bilateralnih odnosa Hrvatske i Srbije.

Obje strane suglasne su kako će intenziviranje rada na rješavanju otvorenih pitanja pridonijeti stvaranju konstruktivne atmosfere u bilateralnim odnosima.

Na sastanku je utvrđena okvirna dinamika sljedećih sastanaka koordinatora za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Vaša reakcija na temu