Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Liječnik upozorio: 'Ne koristite mobitel na WC školjci'

Liječnik upozorio: 'Ne koristite mobitel na WC školjci'

Nije bezopasno

Anketa YouGova pokazuje da 57 posto Britanaca često koristi svoj telefon dok sjedi na zahodskoj školjci. Iako se ovo može činiti bezopasnim, zapravo bi moglo biti štetno, piše Express.

Naime, liječnik Joe Whittington tvrdi da ova navika zapravo može dovesti do hemeroida.

'Dugotrajno sjedenje na WC školjki uzrokuje nakupljanje krvi u analnim venama, što može uzrokovati stvaranje hemoroida. Stoga je najbolje da ne provodite vrijeme sjedeći i surfajući', upozorio je.

Hemoroidi su natečene vene u anusu i donjem dijelu rektuma, slične proširenim venama. Mogu se razviti unutar rektuma - unutarnji hemoroidi - ili ispod kože oko anusa - vanjski hemoroidi.

Prema Klinici Mayo u SAD-u, sjedenje i pomicanje po WC školjki čest je uzrok hemoroida.

'Vene oko anusa imaju tendenciju istezanja pod pritiskom i mogu se ispupčiti ili nabubriti. Hemoroidi se mogu razviti od povećanog pritiska u donjem rektumu zbog dugotrajnog sjedenja, osobito na zahodu', objavljeno je, prenosi N1

Vaša reakcija na temu