Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Otac nasmrt pretukao dvije bebe blizanke, prijeti mu smrtna kazna

Otac nasmrt pretukao dvije bebe blizanke, prijeti mu smrtna kazna

Prizori iz horora

Fernandu Vegi (22), koji je optužen da je do smrti pretukao svoje novorođene kćeri blizanke, prijeti smrtna kazna ako ga proglase krivim.

On i njihova majka Angelina Belinda Calderon (21) uhićeni su 19. travnja 2023. Optuženi su za nanošenje teških tjelesnih ozljeda djetetu. Vegina optužnica proširena je na dva slučaja ubojstva nakon što su se istražitelji uvjerili da je jedino on mogao ubiti djevojčice, javlja Daily Mail.

Prizori iz horora

Šesta tjedana stare Massail i Mirena pronađene su mrtve u svojoj kući u američkom gradu Houstonu u listopadu prošle godine. Policija je podijelila strašne detalje koji su ih dočekali na intervenciji. Bebama je koža promijenila boju, modrice su im bile po tijelu, a jedna djevojčica imala je prijelome.

U sudskim dokumentima stoji da su se bebe prijevremeno rodile, ali nisu dobile medicinsku skrb otkako su puštene iz bolnice. Doktor Jesus Rico, patolog na Institutu za forenzičku znanost okruga Harris, otkrio je dehidraciju, modrice i prijelome koji ukazuju na prethodno zlostavljanje, prenosi RTL.

Obje blizankinje bile su pothranjene te su pokazivale znakove akutnog krvarenje u mozgu. Kod jedne je otkriveno i krvarenje u leđnoj moždini, koje ukazuje na traumu. Tužitelj Edward Appelbaum ove srijede rekao je da želi u potpunosti istražiti smrt prije nego što razmotri optužbe za ubojstvo.

Vega se izjasnio da nije kriv za prvotne optužbe. Tvrdi da je odbacio Calderon na posao i zatekao blizanke kako ne dišu kada se vratio doma, iako je obdukcija potvrdila da su djeca umrla od ozljeda tupim predmetom. Policiji je rekao da su djevojčice cijelu noć bile 'nemirne' te da ih je stavio u kolijevku.

Calderon ih ujutro nije probudila jer je išla na posao. Njena sestra lokalnoj novinskog stanici ispričala je da je Calderon cijeli dan bila na poslu te je 'jedna od najboljih majki koje poznaje'. Ipak, njena teta Sarah Calderon kazala je da oba roditelja trebaju odgovarati.

Angelina Calderon se i dalje suočava samo s lakšim optužbama. Međutim, tužitelji su napomenuli da postoji šansa da se one podignu.

Vaša reakcija na temu