Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PEDOFIL OSUĐEN NA 18 GODINA ZATVORA Po narudžbi radio eksplicitne slike djece pomoću AI-a

PEDOFIL OSUĐEN NA 18 GODINA ZATVORA Po narudžbi radio eksplicitne slike djece pomoću AI-a

'Naručivali su ih njihovi očevi, rodbina...'

Nekoliko je pedofila nedavno poslano u zatvor zbog korištenja umjetne inteligencije za stvaranje slika zlostavljanja djece. Međutim, u Nelsonovom slučaju policija je po prvi put uspjela povezati slike koje je napravio sa stvarnom djecom

Pedofil koji je zaradio tisuće funti stvarajući slike zlostavljanja djece pomoću umjetne inteligencije i stvarne slike djece osuđen je na 18 godina zatvora u značajnom slučaju, piše Sky News, a prenosi RTL.

Hugh Nelson upotrijebio je umjetnu inteligenciju kako bi obične, neeksplicitne slike djece pretvorio u slike zlostavljanja djece, prije nego što ih je prodao na internetskom forumu.

Ljudi koji su poznavali djecu u stvarnom svijetu slali bi njihove slike Nelsonu, koji bi ih pretvarao u eksplicitne. Nelson, iz Boltona, tada bi svojoj mreži pedofila naplaćivao 80 funti za novog 'lika'. Nakon toga, animiranje u različitim, eksplicitnim položajima bilo je 10 funti po slici.

Tijekom razdoblja od 18 mjeseci, Nelson priznaje da je zaradio oko 5000 funti od prodaje ovih slika. Sud je čuo da je u nekim slučajevima Nelson poticao svoje klijente da siluju i seksualno zlostavljaju djecu.

U policijskom razgovoru, pedofil je policajcima rekao: 'Mnoge moje likove naručili su njihovi očevi, stričevi, obiteljski prijatelji.'

Nekoliko je pedofila nedavno poslano u zatvor zbog korištenja umjetne inteligencije za stvaranje slika zlostavljanja djece. Međutim, u Nelsonovom slučaju policija je po prvi put uspjela povezati slike koje je napravio sa stvarnom djecom.

Nelson, koji ranije nije bio osuđivan, uhićen je u svojoj obiteljskoj kući u Egertonu, Bolton, u lipnju prošle godine i rekao je policiji da je imao seksualni interes uglavnom za djevojčice u dobi od oko 12 godina.

Vaša reakcija na temu