Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PROBLEMI U SUSJEDSTVU Policija kazneno prijavila predsjednika Vlade

PROBLEMI U SUSJEDSTVU Policija kazneno prijavila predsjednika Vlade

Potvrdio njegov odvjetnik

Slovenska policija podignula je kaznenu prijavu protiv premijera Roberta Goloba vezano za optužbe da se uplitao u rad policije. Optužbe protiv Goloba došle su od bivše ministrice unutarnjih poslova Tatjane Bobnar i bivšeg v.d. ravnatelja policije Boštjana Lindava.

Da je prijavljen, potvrdio je i njegov odvjetnik Stojan Zdolšek, koji je uvjeren da u premijerovim spornim izjavama nije bilo kaznenog djela.

Prema informacijama koje ima N1, sumnjiči ga se za korupciju.

Bobnar je na nedopušteno miješanje premijera u rad policije upozorila krajem 2022., a o navodnim pritiscima na nju i tadašnjeg v. d. glavnog ravnatelja policije obavijestila je tužiteljstvo i Komisiju za sprečavanje korupcije. O tome je govorila i pred saborskim istražnim povjerenstvom, pred kojim Golob još nije iznio svoju stranu.

O kaznenoj prijavi aktualni slovenski premijer očitovat će se u srijedu u 8.45 u Narodnoj skupštini, izvijestila je vlada na službenom X profilu.

Vaša reakcija na temu