Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAT U UKRAJINI Rusi su postigli uspjeh u Bahmutu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RAT U UKRAJINI Rusi su postigli uspjeh u Bahmutu

Oglasio se i Zelenski

Ukrajina je priznala da su ruske snage postigle određen napredak u Bahmutu, politički simboličnom gradu u kojem se već mjesecima vodi žestoka bitka, piše Index.

Jučer ujutro Volodimir Zelenski je rekao da bi gubitak Bahmuta mogao potkopati ukrajinski zamah, prisiljavajući zemlju na kompromis s Vladimirom Putinom. Kasnije je glavni stožer njegovih oružanih snaga rekao da je ruska ofenziva imala 'određen stupanj uspjeha'.

'Neprijateljske snage imale su određen stupanj uspjeha u svojim akcijama usmjerenim na napad na grad Bahmut', rekao je glavni stožer u redovnom noćnom izvješću. 

'Naši branitelji drže grad i odbijaju brojne napade neprijatelja', dodali su.

Ali predsjednik Združenog stožera američkih snaga, general Mark Milley, dao je američkim zastupnicima optimističniju procjenu. 

'Rusi nisu postigli nikakav napredak u i oko Bahmuta', rekao je.

'Dakle, to je klaonica za Ruse', kaže.

Vaša reakcija na temu