Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Par pokušao preploviti Atlantik, tijela im pronašli u čamcu za spašavanje

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE Par pokušao preploviti Atlantik, tijela im pronašli u čamcu za spašavanje

Istraga je u tijeku

Tijela bračnog para koji je krenuo na jedrenje preko Atlantskog oceana pronađena su na čamcu za spašavanje šest tjedana nakon što su posljednji put viđeni.

BBC piše da su Britanka Sarah Packwood i Kanađanin Brett Clibberyy pokušali preploviti Atlantik te su se uputili prema regiji Azora. Svoje putovanje dokumentirali su na YouTube kanalu gdje su redovito objavljivali videozapise. Svoje putovanje nazvali su 'Zelenom odisejom' te su se oslanjali na jedra, solarne ploče i baterije.

Nestanak je prijavljen 18. lipnja nakon što su tjedan dana ranije napustili Novu Škotsku svojom ekološkom jahtom Theros, dugom 13 metara. U objavi na Facebooku, Clibberyjev sin potvrdio je da je par umro. Naveo je da su posljednji dani za njega vrlo teški. 'Ne postoji ništa što će popuniti rupu koja je nastala njihovom do sada neobjašnjenim odlaskom', stoji u objavi.

Nije jasno kako je transatlantsko putovanje iz snova završilo tragedijom. Kanadska policija potvrdila je da je istraga još uvijek u tijeku, piše RTL.

Vaša reakcija na temu