Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Britanac s Hvara dijagnosticirao gdje Split griješi s turizmom, evo što kaže

Britanac s Hvara dijagnosticirao gdje Split griješi s turizmom, evo što kaže

'Nešto za razmišljanje onima koji za sve probleme krive sadašnju vlast'

Paul Bradbury, Britanac koji živi na Hvaru, objavio je zanimljiv post o splitskom turizmu. Naveo je kako je 2013. godine održana prva Ultra u Splitu te kako je tada provjerio dostupnost smještaja.

'Tog sam dana provjerio booking da vidim koliko je mjesta dostupno za najam. Špica sezone plus veliki festival. Bila su samo dva slobodna mjesta, od kojih je najjeftinije bilo 200 eura po noći', napisao je on i usporedio s istom pretragom koju je 2024. godine napravio njegov prijatelj. 

'Bilo je 922 mogućnosti za noćenje i to po mnogo nižim cijenama, uključujući 59 hotela. Ako ne možete popuniti svoje mjesto tijekom Ultre u špici sezone...', dodao je Bradbury.

Naveo je i kako se od 2010. do 2022. godine broj kreveta u hotelima udvostručio dok je taj broj u privatnom smještaju osam puta veći. 

'Evo nešto za razmišljanje onima koji za sve probleme krive sadašnju vlast, a posebno onima čija je stranka prije vodila grad. Je li ikada postojala strategija splitskog turizma?', zaključio je Bradbury.

Vaša reakcija na temu