Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska vina predstavljena u Bordeauxu

Hrvatska vina predstavljena u Bordeauxu

Svoje proizvode prezentirale su četiri vinarije

Četiri hrvatske vinarije Zlatan Otok, Dingač Skaramuča, Krauthaker i Feravino, u organizaciji HGK, predstavile su sinoć svoja vina u Gradu vina Bordeauxu pod palicom somelijerke Barbare Bačić. Sinoć održan Masterclass samo je jedan u nizu aktivnosti u Gradu vina (La Cite du Vin), muzeju koji je izgradila francuska Fundacija za kulturu i promociju vina kako bi zaljubljenicima u vino omogućila da na jednome mjestu kušaju vina iz cijelog svijeta. Naime, u stalnoj postavi, nalaze se vina 26 hrvatskih vinarija.

- Hrvatska gospodarska komora potpisala je novi Ugovor s Gradom vina Bordeaux, produživši time postojeće partnerstvo te je time otvorila još jednu izvrsnu promotivnu mogućnost za sve hrvatske vinare. Ovime su stvorene sve pretpostavke za još bolju promociju vina u inozemstvu. Naši su vinari pokazali još jednom da su upravo zahvaljujući potencijalu svojih vrhunskih vina spremni za najzahtjevnija tržišta na kojima se cijene autohtone i internacionalne sorte - rekao je potpredsjednik za poljoprivredu i turizam HGK Dragan Kovačević.

Za domaće vinare ovo je velika prilika jer se na francusko tržište nije lako probiti. Vlado Krauthaker jedan je od rijetkih sretnika koji svoja vina izvozi u Francusku. Premda posljednjih deset godina bilježe i porast izvoza suhih, Krauthaker kaže kako u Francuskoj najbolje prolaze njihova slatka vina. 

- Nama je vrlo značajno što smo prisutni na francuskom tržištu, ne toliko iz komercijalnih ili financijskih razloga, koliko zbog prestiža u vidu same prisutnosti na tom tržištu. Što se tiče Grada vina u Bordeauxu, tamo je najveća koncentracija ljudi koji nešto znače u vinskom svijetu - rekao je Krauthaker.

Vaša reakcija na temu