Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Hrvatski grad na obali pretekao Dubrovnik po turističkim rezultatima

Hrvatski grad na obali pretekao Dubrovnik po turističkim rezultatima

Kako im je to uspjelo?

Dubrovnik, kao najpoznatija hrvatska turistička destinacija, nikada prije nije došao do milijuntog noćenja. A Zadar, u postotnom povećanju predsezonskog rasta pretekao je čak i Dubrovnik. Zahvaljujući cruiserima, ali i niskotarifnoj kompaniji koja leti i za Dubrovnik, biser hrvatskog juga mjesecima je već pun turista koji su došli ciljano ili su na proputovanju, javlja Danas.

U Zadru se bilježi nešto manje od pola milijuna noćenja, ali najveći rast. Čak 26 posto.
Zadarski veliki rast, pogotovo u travnju i svibnju, može se zahvaliti i većem brojem letova koji su ove godine krenuli i ranije nego inače - napominje direktorica TZ-a Grada Zadra Iva Bencun: 'To nam je vrlo dobrodošlo zato što se radi o mjesecima van špice i to je na tragu onoga što želimo postići. Nekakav kontinuitet u smislu posjećenosti, u smislu raspoređenosti kroz cijelu godinu, u smislu financijskih rezultata koji su jako bitni svim pružateljima usluga'.

Početak lipnja donio je ipak blagi pad u Zadru jer su Nijemci, kao inače najbrojniji gosti, odlučili ostati kotkuće i uživati u domaćinstvu Eura.

Vaša reakcija na temu