Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Pljuskovi diljem Hrvatske, ali već sutra dolazi razvedravanje

Pljuskovi diljem Hrvatske, ali već sutra dolazi razvedravanje

Na Jadranu moguća i olujna bura

Najavljena promjena vremena sa zapada u obliku hladne fronte praćena grmljavinom, padom temperature zraka, udarima vjetra i pljuskovima kiše brzo se premješta prema istoku.

Tijekom prijepodneva proširit će se na istočne krajeve unutrašnjosti i južni Jadran. Pljuskovi su mjestimice jaki, tropskih karakteristika tako da je na postaji Podsused u 10 minuta palo 19 litara kiše na četvorni metar, a na Kvarneru Hreljin bilježi 46 litara kiše u trideset minutnom intervalu mjerenja, (prema registracijama mreže postaja pljusak.com), piše Bojan Lipovšćak za N1.

Nestabilan zrak premješta se prema istoku a s njim i zona obilnih oborina. Do kraja dana o oborine uz malu vjerojatnost za bujične poplave moguće su u srednjoj i južnoj Dalmaciji te u Slavoniji i Baranji.

Na Jadranu će vjetar mijenjati smjer, stoga oprez pri aktivnostima povezanim s plovidbom. Jugo će okrenuti na lebić, a zatim na sjeverozapadnjak da bi poslijepodne na sjevernom Jadranu zapuhala jaka mjestimice i olujna bura koja će brzo premještati prema jugu.

Sutra će na Jadranu biti pretežno vedro uz jaku mjestimice i olujnu buru. U unutrašnjosti oblačno uz povremene pljuskove kiše te slab do umjeren sjeverac. Jutarnje temperature u unutrašnjosti oko 10, na Jadranu 13 do 15 C. Najviše dnevne u unutrašnjosti oko 16, na Jadranu do 20 C.

U nastavku tjedna pod utjecajem povišenog tlaka zraka anticiklone na Jadranu bura, a u unutrašnjosti sjeverac uz djelomice, a na Jadranu pretežno, sunčano vrijeme. Prognozira se postupan porast temperature zraka. Novi prodor nestabilnog zraka očekuje se krajem tjedna, a najavit će ga pad tlaka zraka i jugo na Jadranu.

Vaša reakcija na temu