Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PESCARIA SEAFOOD FESTIVAL Iskušane morske delicije Mediterana osvojile Jelsu

PESCARIA SEAFOOD FESTIVAL Iskušane morske delicije Mediterana osvojile Jelsu

Ovo događanje je samo najava početka nove gastro jelšanske priče

Kroz prošli vikend, kao najavu glavne sezone za kraj lipnja održan je Pescaria Seafood festival u organizaciji restorana Wine bar & Restaurant Artichoke u Jelsi nekada prvenstveno ribarski gradić, ali i stoljećima centar vinogradarstva i trgovine vinom, vratio se tim svojim izvorima, sada kroz sasvim nov, a opet tako poznat gastronomski užitak u mediteranskoj prehrani. U restoranu na meniju i inače postoji širok izbor mediteranskih jela po čemu je restoran i poznat. 

Ideja Dine Pavičića, vlasnika restorana i kreatora ovog festivala je u približavanju domaćih namirnica u malo modernijim receptima. Nadahnut namirnicama iz svog vrta te plodovima mora bilo je približiti stalnim gostima, ali i onim novim, neke nove recepte brižno pripremljene kroz zimske mjesece. Morske delicije su ovaj put pripremljene na poseban način kako bi se prilagodile novom ubrzanom načinu života, ali i opuštenom street food načinu uživanja u hrani i raznim autentičnim vinima kao i vinima partnera večeri distribucije Vijola iz Hvara. Za ambijent i vrhunsku glazbenu podlogu se pobrinuo Duje Ružičić s Jazz standardima na trubi, koji je sve zaokružio s glazbenim notama. 

Motiv za organizaciju festivala bili su stalni gosti koji se svake godine vraćaju, pa se i ove godine za njih napravilo nešto malo drukčije. Sama ideja je bila prezentirati morske plodove i domaće povrće iz vrta u malo drugačijim formatima. Na festivalu su se mogli kušati Bruschettu tj. hobotnicu na kruhu s emulzijom od domaćeg meda, limuna, maslinovog ulja i crvenog grejpa, morski bombolin od plave ribe, tuna burger, spring rolice od kozica, polpetice od škampa i plave ribe, te još mnogo drugih morskih delicija. 

- Reakcija gostiju i mještana je bila nadasve pozitivna i podrške nije nedostajalo, te je ovo događanje samo najava početka nove gastro jelšanske priče. Jer ne kaže se uzalud, i za ljude i za hranu: 'Nojoboje je zeje iz svojega vartla'. Jelsa se i ovaj put pokazala kao izvrstan domaćin i to ne samo kao već više od jednog stoljeća nepogrešivo dobra destinacija obiteljskog i eno gastro turizma, već isto tako kao destinacija spremna odgovoriti novim modernim izazovima i očekivanja mlađe populacije - poručili su iz TZ Jelsa.

Vaša reakcija na temu