Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SNIMLJEN DOKUMENTARAC: Isticanjem kulturno povijesne baštine i prirodnih ljepota do još više austrijskih gostiju

SNIMLJEN DOKUMENTARAC: Isticanjem kulturno povijesne baštine i prirodnih ljepota do još više austrijskih gostiju

U fokusu ponuda Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije

Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko neretvanske županije ove godine pokrenula projekt s produkcijskom kućom RANFILM iz Austrije koja je u Hrvatskoj snimila dodatne tri dokumentarne serije o dvorcima i tvrđavama, a koje će se u srpnju emitirati na austrijskoj nacionalnoj televiziji ORF, kao i na TV kanalu 3sat. Istaknuto je to na današnjoj konferenciji za medije održanoj na Tvrđavi Barone, a upravo se posljednje snimljeni materijal odnosi na epizodu posvećenu Šibeniku i šibenskoj regiji.

'Drago nam je da je od strane austrijskih medija prepoznata vrijednost kulturno-povijesne baštine Šibensko-kninske županije, a ona je, posebno kada govorimo o brojnosti i očuvanosti utvrda, iznimna. U cijeloj našoj županiji, a naročito uz tok rijeke Krke od Kninske tvrđave do grada Šibenika nalazi se vrlo vrijedna fortifikacijska ostavština, koja kontinuiranim ulaganjem u njenu obnovu postaje sve važniji dio naše turističke i kulturne ponude', poručio je Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije.

Šibensko-kninski župan dr.sc. Marko Jelić zahvalio je austrijskoj producentskoj ekipi te im izrazio dobrodošlicu. Istaknuo je važnost ovakvog oblika predstavljanja naše bogate kulturno-povijesne baštine koja nas je u prošlosti branila od osvajača, a danas predstavlja važan element našeg identiteta i poveznicu s brojnim gostima kojima je upravo ona važan motiv odabira Šibensko-kninske županije kao mjesta koje će posjetiti.

Dokumentarna serija 'Dvorci i palače' do sada je pokazala veliki uspjeh kod gledatelja, koji posebno cijene njen koncept i autentičan, odnosno filmski način približavanja odnosa ljudi prema kulturno povijesnoj baštini s posebnim naglaskom na objekte poput dvoraca, palača i tvrđava. Produkcijska ekipa u Hrvatskoj je provela ukupno 40 dana kako bi snimili vrhunski materijal i još jednom zavirili iza kulisa impresivnih povijesnih građevina Dubrovnik, Splita i Šibenika.

'Snimljeni materijal obuhvaća znamenitosti sve tri županije, odnosno najznačajnije kulturno povijesne lokalitete, kao i prirodna bogatstva koja ovim projektom na najbolji način predstavljamo austrijskom tržištu i to pred sam početak same špice sezone, što je odlična reklama za Hrvatsku kao turističku destinaciju', izjavio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji, naglasivši kako je Hrvatska na tržištu Austrije druga po redu najtraženija ljetna destinacija pa se i ove godine očekuju pozitivni trendovi i rezultati.

Snimanje dokumentarnih filmova provedeno je tijekom travnja i svibnja na području ove tri županije, a kada govorimo o posljednje snimanom materijalu u Šibensko-kninskoj županiji, on će gledatelje voditi u prošlost Šibenika, od njegovog osnutka do današnje uloge živopisnog primorskog grada. Kulturna blaga kao što su katedrala sv. Jakova, brojne tvrđave, ali i prirodne ljepote NP Krka samo su dio ovog dokumentarca koji se, između ostalog, bavi i pitanjem kako sačuvati autentičnost za buduće generacije.

Austrija za Hrvatsku predstavlja treće najvažnije inozemno tržište po realiziranom prometu pa su tako Austrijanci u dosadašnjem dijelu godine u našoj zemlji ostvarili preko 255 tisuća dolazaka te oko 920 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od +3 % u dolascima i +2 % u noćenjima.

Vaša reakcija na temu