Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VOLIM MORE Započeo zanimljiv festival u Podgori

VOLIM MORE Započeo zanimljiv festival u Podgori

Prvo od ukupno četiri događanja koje organizira TZ Splitsko-dalmatinske županije

Održavanjem prvog događanja u sklopu festivala 'Volim more' jučer je u Podgori započelo putovanje posvećeno morskoj avanturi za najmlađe. Riječ je o prvom od ukupno četiri događanja koje organizira Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZ SDŽ) u suradnji s Turističkim zajednicama Podgore, Supetra, Starog Grada i Marine tijekom svibnja i lipnja.

U sklopu festivala za djecu je pripremljen raznolik program koji uključuje lutkarsku predstavu o periski 'Pinna' za koju se pobrinuo Teatar Dragon. Predstava je to o sudbini male periske Pinne i njenih morskih prijatelja. Nadalje, udruga Sunce pripremila je niz atraktivnih aktivnosti koje uključuju izradu slika i maketa, bojanke, interaktivne igre te promatranje mikroplastike i morskih organizama. Kroz ove radionice djeca će na zabavan način učiti o bioraznolikosti mora, problemima onečišćenja i značaju zaštite okoliša. Za sve znatiželjne koji sanjaju o tome da se jednog dana okušaju kao ribari, pripremljena je i posebna radionica - mala škola vezivanja udice. Pod vodstvom iskusnih ribara, polaznici su imali priliku naučiti osnovne tehnike i trikove vezivanja udice.

'Turizam su prije svega ljudi, ali što je najvažnije, naša zajednica, tradicija i baština su ono što želimo očuvati. Upravo iz tog razloga posvetili smo ovo događanje najmlađima kako bi uz dobru zabavu i aktivnosti dodatno se zbližili s morem, prirodom i raznolikim zanatima koji su vezani uz našu tradiciju i koje su važan dio našeg identiteta. Vjerujem kako će naši mali morski istraživači uživati u bogatom programu koji smo pripremili te kako će ovo iskustvo ostavi dojam na njih, potičući ih na odgovorno ponašanje prema prirodi i očuvanju našeg kulturnog naslijeđa. Neka nam ova manifestacija bude inspiracija svima za očuvanje naše prirodne i kulturne baštine, kako bismo je mogli ponosno prenositi budućim generacijama', istaknula je direktorica TZ SDŽ, Ivana Vladović, povodom početka održavanja festivala.

Osim jučerašnjeg događanja u Podgori, očekuju se još tri tijekom sljedeća dva tjedna. Tako će festival nastaviti sljedeću subotu, 1. lipnja, u Starom Gradu na Hvaru (Trg Tvrdalj s početkom u 18.00 sati), u nedjelju, 2. lipnja, u Supetru na Braču (dječji park Ratac s početkom u 18.00 sati) te u Marini u petak, 14. lipnja (Citadela s početkom u 18.30 sati).

Vaša reakcija na temu