Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: VELIKI POŽAR U RUPOTINI Tucaković kaže kako nema nikakve ugroze za kuće i ljude

FOTO/VIDEO: VELIKI POŽAR U RUPOTINI Tucaković kaže kako nema nikakve ugroze za kuće i ljude

Teren je jako nepristupačan

Oko 14.40 sati izbio je požar otvorenog prostora u Rupotini (Solin) na predjelu Voljak.

22.00 - Stara kliška cesta je otvorena za promet.

21.20 - Svi vatrogasci koji su na požarištu ostat će dežurati cijelu noć. 

21.10 - Zagrebački vatrogasci oko 20 sati krenuli su prema Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Izvanredna dislokacija zagrebačkih vatrogasaca sa 9 vozila i 26 vatrogasaca krenula je prema Splitsko-dalmatinskoj županiji - objavili su na svojoj Facebook stranici.


20.30Isti broj vatrogasnih snaga još uvijek radi na gašenju požara u Rupotinama, za Dalmatinski portal je potvrdio Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH. Podignuti su svi gasitelji od Trogirskog do Omiškog područja, te su u pripravnosti vatrogasci iz obližnjih županija. 

- Nema nikakve ugroze za kuće i ljude. Požar je okružen s istočne, južne i zapadne strane, ali još uvijek se gasi na sjeverozapadnoj strani. Teren je jako nepristupačan. Prije malo više od pola sata vatrogasci su se borili s otvorenim plamenom, no koliko sam  upoznat s trenutačnim stanjem, uspjeli su se izboriti - opisao je trenutno stanje Tucaković

Vatrogascima s našeg područja pridružit će se zagrebački kolege koji će stići sat vremena nakon ponoći i bit će u pripravnosti ako im još večeras bude potrebna pomoć. Što se tiče vatrogasnih snaga iz ostalih županija, otkrio nam je da se zasad čini kako neće biti potrebe za njihovim dolaskom, ali će ostati u pripravnosti za sutra.

20.00 - Dim se vidi i iz Žrnovnice.


Fotografiju nam je poslao i čitatelj koji je isplovio prema Supetru.


18.15 - Na intervenciji gašenja požara lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac. Iz ŽVOC-a ST su javili da ima opekline prvog stupnja (oba uha i nos), pušten je na kućnu njegu. Radi se o vatrogascu iz DVD-a Slatine.

16.50 - Na terenu je 135 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila iz 19 vatrogasnih postrojbi.


16.30 - Dominik Strize javio se iz mjesta Rupotine između Solina i Klisa u HTV-ove Vijesti u 16.30.

- Situacija nije dobra, iako kanaderi zaustavljaju širenje vatre koja se zavukla među kuće. Kako neslužbeno doznajemo, dvije su kuće vjerojatno nagorjele, a ne izgorjele, javio je Strize, dodajući kako zbog zauzetosti vatrogasaca raspolaže uglavnom neslužbenim informacijama.

Rekao je i kako vatra nije više toliko među kućama, već se širi u višim predjelima brda.

- Svima je čudno kako se vatra mogla tako brzo proširiti s jednog mjesta na drugo, javio je Strize, dodajući da se radi od udaljenosti od čak 1 km.

Rekao je kako kanaderi stalno nadlijeću i natapaju te da će to raditi do mraka, zbog čega vjeruje da bi širenje požara vrlo brzo moglo biti zaustavljeno.

16.05 - 'U pripravnosti su Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Uz njih, u pripravnost su stavljeni i vatrogasci za dislokaciju iz Vatrogasnih zajednica Ličko-senjske župnije i Grada Zagreba', kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Fotogalerija: Požar u Rupotini | foto: Ivica Čavka

15.55 - Zbog požara na predjelu Rupotina za sav promet zatvorena je stara kliška cesta (ŽC 6253), javlja policija.

15.00 - Anita Prka Đurašić šalje nam fotografije pogleda sa Šolte na požar.



14. 50 - Na terenu su DVD Klis, DVD Solin, DVD Vranjic, JVP Split i DVD Split. Podignuta su i četiri kanadera. Gašenje otežava vjetar. 

Vatra je vrlo blizu naselja.

Vaša reakcija na temu