Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Angažirani umjetnici Nenad Bach i Miloš Glavurtić u MediLS-u

Angažirani umjetnici Nenad Bach i Miloš Glavurtić u MediLS-u

ARTScience MedILS poziva sve splitske fotografe i foto amatere da se fotografiraju s kavezom i zaključanim pištoljem te da to objave na svojim profilima društvenih mreža kako bi se podržala i globalno proširila ideja mira

Treća Međunarodna konferencija 'Napredak u biomedicinskim istraživanjima' koja se od 17. lipnja održava u Medinteranskom institutu za zaštitu života (MedILS) u Splitu, u svom dijelu posvećenom angažiranoj umjetnosti, ugostila jeameričko-hrvatskog glazbenika Nenada Bacha i švicarskog galeristu Miloša Glavurtića.

MedILS i ArtScience MedILS uključeni u 'Svjetski sat za mir'

Nenad Bach je njujorški skladatelj, izvođač, producent i pokretač mirovnog projekta 'Svjetski sat za mir' u kojeg su uključeni MedILS i ARTScienceMedILS, a već ga je ranije podržao Journal of Global Health, kao i čelni ljudi Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). U svom umjetničkom opusu, Nenad Bach je najpoznatiji zajedničkom albumu s Bruceom Springsteenom, Leonardom Cohenom, Allenom Ginsbergom i drugima ('News Goo'). Suosnivač je rock skupine 'Vrijeme i Zemlja'.  Surađivao je s brojnim umjetnicima uključujući i Luciana Pavarottija, Bona&TheEdge (U2), Briana Enoa, Gartha Hudsona & Ricka Dankoa (The Band), Vincea Welnicka (Grateful Dead), Johna Malkovicha, Ellen Burstyn, MartinaSheena, Michaela Yorka… Do danas je prodao više od milijun ploča.

Istodobno, u atriju MedILS-a izložena je umjetnička instalacija švicarskog galeriste Miloša Glavurtića 'Pusti pticu na slobodu, zaključaj oružje' koja se sastoji od ogromnog kaveza sa zaključanim predimenzioniranim pištoljem. Instalacija je impresivna i sa snažnom mirotvornom porukom. 

Poziv na širenje ideje mira

ARTScience MedILS poziva sve splitske fotografe i foto amatere da se fotografiraju s kavezom i zaključanim pištoljem te da to objave na svojim profilima društvenih mreža kako bi se podržala i globalno proširila ideja mira. Dodajmo ovdje da je autor originalne instalacije, ali puno manjih dimenzija, poznati hrvatski konceptualni umjetnik Vladimir Dodig Trokut te da se taj rad nalazi u uredu prof. Miroslava Radmana, voditelja MedILS-a.

Vaša reakcija na temu