Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (RTL) Antu Rušića predali pritvorskom nadzorniku, prijavljen je za ubojstvo

Antu Rušića predali pritvorskom nadzorniku, prijavljen je za ubojstvo

Stariji brat odveden je na Prekršajni sud zbog remećenja reda i mira

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje mučnog slučaja ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića. Za kazneno djelo ubojstva prijavljen je 31-godišnji Ante Rušić, koji je ovisnik i ima podeblji dosje. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna između pet i 20 godina zatvora. Policija se nije odlučila za kvalificirano ubojstvo iz koristoljublja, što nosi kaznu dugotrajnog zatvora.

Rušić i njegov stariji brat sukobili su se s Bančićem u Ulici Domovinskog rata u subotu malo poslije ponoći. Ante je otrčao kući po veliki kuhinjski nož, vratio se i ubo Bančića u prsa. U bolnicu je doveden bez vitalnih znakova života, reanimacija nije dala rezultata.

Rušić je predan pritvorskom nadzorniku, danas će ga ispitati u Državnom odvjetništvu. Izgledno je i da će tražiti određivanje istražnog zatvora s obzirom na težinu samog djela i bogati dosje.

Policija je za remećenje reda i mira prijavila starijeg brata Rušića. Priveli su ga Općinski prekršajni sud u Splitu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, naime, da je s bratom sudjelovao u verbalnom i tjelesnom sukobu koji je prethodio ubojstvu. Određeno mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana nakon ispitivanja na sudu.

Vaša reakcija na temu